Scooterrijder zwaargewond bij aanrijding met auto aan de Kilweg in Barendrecht

BARENDRECHT – Het afgelopen jaar werden er 765 artikels op BarendrechtNU gepubliceerd. In onderstaand jaaroverzicht vind je de meest opvallende, opmerkelijke en meest gelezen artikels terug van juli tot en met december 2014. Het eerste deel (janauri – juni) is hier te lezen.

Juli (archief)

Op woensdag 9 juli vloog een auto uit de bocht op de afrit van de A29. Door de klap tegen de vangrail vloog de auto in brand. Op deze afrit vonden het afgelopen jaar meer ongevallen en incidenten plaats.

Op vrijdag 11 juli vond de eerste Skatenight Barendrecht plaats georganiseerd door de Buurtsportcoach. Het idee was toen om ook volgend jaar weer Skatenight(s) te organiseren.

Ook de jaarlijkse Truckrun (zaterdag 12 juli) trok dit jaar weer veel aandacht. De Truckrun maakt al toeterend een rondrit door Barendrecht en Rhoon en is speciaal georganiseerd voor verstandelijk gehandicapten.

Heel Barendrecht kon hem zondag 13 juli over zien vliegen: Het vliegtuig waarmee het Nederlands elftal terug kwam van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Nederland eindigde op de 3e plaats.

Op dinsdag 15 juli besloot de gemeenteraad dat de wekelijkse koopzondag in Barendrecht er definitief gaat komen.

Donderdag 17 juli werd een leerlinge van het Calvijn Groene Hart verrast: Medescholieren hadden een elektrische fiets voor haar geregeld. Deze had ze nodig om zelfstandig en samen met klasgenoten naar school te kunnen blijven fietsen. Door haar ziekte heeft ze veel pijn bij het fietsen op een normale fiets.

Op woensdag 23 juli vond (opnieuw) een ernstig ongeluk plaats op de Kilweg. Een scooterrijder werd vol geschept bij de stoplichten en raakte zwaargewond. Een trauma-arts kwam met de traumahelikopter ter plaatse om de man te behandelen.

Op woensdag 30 juli vond een opmerkelijk ontdekking plaats. Op een parkeerterrein langs de Vrijenburglaan werden tientallen kratten met oude post aangetroffen.

Augustus (archief)


Op vrijdag 8 augustus werd op een bedrijventerrein in Barendrecht een ontdekking van 1,5 miljoen gedaan. In vijf tassen uit een container met ananassen werd 50 kilo cocaïne aangetroffen.

Eveneens op 8 augustus kon de politie een inbreker oppakken die via bosjes en daken aan de agenten probeerden te ontkomen. De inbraak vond plaats aan het Sneekermeer en de man had sieraden en geld gestolen.

September (archief)


Een ongeval veroorzaakt door een kat. Het gebeurde op woensdag 3 september op het fietspad aan de Boerhaavelaan. Een vrouw raakte hierdoor behoorlijk gewond aan haar hoofd.

Op vrijdag 5 september leek het erop dat een tram in Carnisselande was beschoten met een luchtbuks, de RET vertelde zelf echter dat er iets tegen het raam was gegooid door een vandaal. Wat is dan precies was kon de RET niet vertellen.

Een bijzondere reddingsactie door Barendrechter Peter Swaneveld vond plaats in de ochtendspits van woensdag 10 september. Een zwaan veroorzaakte een file op de snelweg waarna de Barendrechter deze eigenhandig van de rijbanen heeft gehaald.


Twee personen raakten donderdag 11 september gewond bij een aanrijding tussen een tram en bestelbusje aan de van Ommerenhaven.

Op vrijdag 19 september werden 4 mannen aangehouden voor een diefstal: een diefstal van kratten drank wel te verstaan. Het viertal probeerden de kratten te stelen van het terrein van Makro Barendrecht. Agenten op de grond hebben met hulp van de politiehelikopter vier personen aangehouden.


Zondag 21 september beroofde een nep kaartverkoper een vrouw aan de Perentuin. De man deed alsof hij ansichtkaarten wilde verkopen, maar rukte vervolgens de ketting van de vrouw haar nek. De man kon ondanks de grote politie inzet ontkomen.

Maandag 24 september, zo maakte de politie bekend, heeft een bewoner van de Dorpsstraat een inbreker in zijn slaapkamer zien staan. Doordat de inbreker werd ontdekt heeft hij niets kunnen stelen en is er vandoor gegaan.

Oktober (archief)

Een behoorlijk ongeluk vond zondag 5 oktober plaats op de A29 bij Barendrecht. Vier auto’s raakten bij de aanrijding betrokken; één auto maakte midden op de snelweg een draai van 180 graden.

Op woensdag 8 oktober werd het Hof van Maxima officieel geopend door ‘Maxima zelf’. In de  multifunctionele accommodatie (MFA) Hof van Maxima zijn de Groen van Prinstererschool, kinderopvang Marlynepolder en een gymzaal gevestigd.

Maandag 23 oktober publiceerde BarendrechtNU een artikel over de onderdoorgang A29. Dit naar aanleiding van een onderzoek door het CDA. Er waren zowel veel voor als tegenstanders van het plan en de discussie laaide flink op. Over het algemeen was de gedeelde mening toch wel dat die (al bestaande) doorgang er nu toch wel eens moet komen.


Kunt u hem niet iets opzijschuiven, dan kan ik er langs”, dat waren de woorden die agent Piet Kats te horen kreeg van een automobilist die moest wachten bij een ongeluk op de Middelijk. Een jongen kwam hier vrijdag 17 oktober ten val en moest worden gecontroleerd door ambulancepersoneel. Het artikel zorgde voor veel verontwaardiging onder lezers.

Opnieuw een bizar vooral vond plaats op dinsdag 28 oktober: Een man met hond stal een auto met draaiende motor weg voor een huis aan de Voordijk. Na verderop de aanhanger van de auto te hebben gedumpt reed de autodief een andere auto aan op de kruising van de Barendrechtseweg met de Middeldijk. Een vader en zijn kinderen raakten wonder boven wonder niet gewond.

November (archief)

Het was even spannend of hij met of zonder Zwarte Piet zou komen, maar ook dit jaar (15 november) kwam de Sint gewoon in Barendrecht aan samen met de Zwarte Pieten.
Op dinsdag 18 november nam een meerderheid van de gemeenteraad een voorstel aan om gratis OV aan senioren te bieden. Vanaf 2015 kunnen de AOW gerechtigden in Barendrecht hier gebruik van maken.

December (archief)


Een vuurwerkverbod tot 18:00 uur en een volledig vuurwerkverbod voor de Carnisse Veste: een goed plan of niet. De burgemeester gaf tijdens een uitleg op maandag 8 december aan dat het het verbod actief zal worden gehandhaafd. Veel lezers vonden dit goed, maar vroegen zich ook hardop af of dit wel gaat lukken.

Dinsdag 9 december vertelde een agent tijdens de veiligheidsavond een anekdote over zijn werk. Als preventie-praatje vertelde de agent aan de raadsleden dat hij een woning was binnengeslopen. BarendrechtNU publiceerde dit verhaal waarna Echt Voor Barendrecht vragen stelde aan de burgemeester over de rechtmatigheid van de insluiping door de agent. Wat bleek: De agent vertelde die avond niet de waarheid: hij zou de woning nooit binnen zijn geslopen en het verhaal alleen hebben aangedikt om het belang van inbraakpreventie duidelijk te maken.


Vrijdag 19 december zat een groot deel van Barendrecht urenlang in het donker. Tijdens de stroomstoring werd er via BarendrechtNU door alle bezoekers bijgehouden waar de stroom weg was gevallen en wie er een paar uur later weer stroom had. Uiteraard mochten de foto’s van kaarslicht niet ontbreken op deze donkere avond. Van zondag 28 op maandag 29 december viel de stroom ‘s avonds nog een aantal keer weg.

Na twee jaar was het er ook wel weer tijd voor: sneeuw.  Zaterdag 27 december stuurde lezers massaal foto’s in van de winterse taferelen. Bekijk alle leuke sneeuwfoto’s hier.

Op woensdag 31 december wenst BarendrechtNU alle bezoekers een hele fijne jaarwisseling toe!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrechtnu« | »