Succesvolle eerste Skatenight Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanavond (Vrijdag 11 juli 2014) vond de eerste editie van de Skatenight Barendrecht plaats. Even voor zeven uur vanavond (Vrijdag 11 juli 2014) verzamelde tientallen skaters zich op het Middeldijkerplein. Deelnemers van alle leeftijden waren aanwezig, de jongste deelneemster was 5 jaar en heeft de 7,5km lange route helemaal afgelegd.

Enthousiaste deelnemers

Na een korte introductie van de avond begon de groep van zo’n 60 skaters aan de skatetocht. Voorop reed een medewerker van Aad van Loon sport om de groep in de goede richting te begeleiden. De gehele route is succesvol afgelegd door alle deelnemers.

De eerste editie van de Skatenight Barendrecht kan met recht een succes worden genoemd: deelnemers vroegen achteraf bij de organisatie al naar de volgende editie van een gezamenlijke skatetocht. De Buurtsportcoach (organisator v.d. Skatenight) gaf aan te gaan kijken naar de mogelijkheden voor een volgende editie, maar er komt zeker een vervolg. Zodra hier meer informatie over is zal dit bekend worden gemaakt op BarendrechtNU. Bij een volgende editie wordt er gehoopt op een nog grotere opkomst.

De zon liet zich tussen enkele wolken door vaak zien waardoor deelnemers het behoorlijk warm kregen. Bij het eindpunt van de route, het Havenhoofd, stonden bij Grand Café De 3 Geboden de koude drankjes al te wachten op de deelnemers. De hele groep was hier voor acht uur.

Route

Vanaf het Middeldijkerplein reden de deelnemers via de Avenue Carnisse en de Zuidersingel de Middeldijk op in de richting van IKEA. De Middeldijk is afgereden tot de kruising met de Oude Trambaan om vervolgens de fietspaden te volgen richting de Achterzeedijk. Vanaf hier is er langs de Oude Maas geskatet, de Heinenoordtunnel is gepasseerd en vervolgens zijn ze via de brug bij de Gaatkens Plas verder gerold naar het Havenhoofd.

Om de route veilig af te kunnen leggen waren meerdere verkeersregelaars aanwezig op de kruisingen. Dankzij hen konden alle skaters veilig doorrollen.

 
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »