Zwaaien, toeteren en veel blije gezichten bij Truckrun Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Was je vandaag (Zaterdag 12 juli 2014) in Barendrecht of Rhoon, dan kan het je bijna niet zijn ontgaan: De Truckrun Barendrecht 2014. Om kwart voor één vanmiddag (Zaterdag 12 juli 2014) vertrokken maar liefst 125 vrachtauto’s vanaf het terrein van Hillfresh.

Truckrun

Na het startschot door de Barendrechtse wethouder van economische zaken Dhr. D. Vermaat vertrokken de eerste wagens van het terrein. Vanaf dit moment zijn ze kriskras door Barendrecht gereden. Hierbij zijn ze ook over de Essendijk (heen) en Rhoonse Baan (terug) een stukje door Rhoon gereden.

Op heel veel plaatsen langs de route stond publiek om te kijken naar de doorkomst van de enorme hoeveelheid toeterende vrachtwagens. Zowel het publiek als de deelnemers, vrachtwagenchauffeurs en hun bijrijders met een verstandelijke beperking, genoten hier zichtbaar van.

Terwijl de deelnemers hun tour door Barendrecht maakten werden de achterblijvers op het terrein van Hillfresh getrakteerd op muzikale optredens. Ook waren hier (nieuwe) vrachtwagens te bekijken van de deelnemende bedrijven.

Fotoalbums

Verkeersregelaars

Om de 125 vrachtwagens veilig de route af te laten leggen zijn er maar liefst 80 verkeersregelaars ingezet. Zij hebben ervoor gezorgd dat de 225 kruispunten op de route konden worden gepasseerd.

Uiteindelijk kwam de hele stoet vrachtwagens een uur later dan gepland aan bij het eindpunt. Dit kwam o.a. door een man die de weg opzettelijk blokkeerde (zie: ‘Onbegrip‘ hieronder) en een ambulance inzet tegen het einde van de rondrit.

Een deelnemer had een epileptische aanval gekregen en hiervoor is een ambulance ter plaatse gekomen op de Leedeweg. Na tot rust te zijn gekomen heeft hij gelukkig alsnog de rit kunnen afmaken. Hij kon meerijden met een taxi die ook meereed met de Truckrun.

Afterparty

Tegen half vijf vanmiddag (Zaterdag 12 juli 2014) reden alle vrachtwagens weer het terrein van Hillfresh op. Hier stonden vrijwilligers van Stichting Truckrun klaar om alle deelnemers weer uit de vrachtauto te helpen. Hierna was er onder het genot van een hapje en een drankje opnieuw een muzikaal optreden voor alle deelnemers, chauffeurs, vrijwilligers, verkeersregelaars en alle andere betrokkenen. Hier werd ook de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd: Mooist versierde truck.

Onbegrip

Op de Smitshoekse Baan in Barendrecht vond nog een klein incident plaats. Een man was het naar verluidt niet eens met de doorkomst van de Truckrun op de Smitshoekse Baan. Hij heeft met zijn auto de weg geblokkeerd. Hierdoor kwam een groot deel van de deelnemende vrachtwagens enige tijd stil te staan.

Drie verkeersregelaars hebben zich ingezet om de man tot bedaren te brengen en zijn auto weg te laten halen. De man zal op een later moment door de politie worden aangesproken op zijn gedrag.

Stichting Truckrun Barendrecht

Stichting Truckrun Barendrecht organiseert sinds 2011 een jaarlijks terugkerend evenement. Een rondrit door Barendrecht en omstreken waarbij mensen (jong en oud) met een verstandelijke beperking als bijrijder mogen meerijden op een vrachtwagen. Filerijden was nog nooit zó leuk.

Video’s

Startschot en vertrek van de Truckrun

Doorkomst Truckrun Henry Dunantlaan Barendrecht

Terugkomst Truckrun bij Hillfresh

« | »