Inge de Bruijn opent Zwem4Daagse ZPB in 'eigen' zwembad (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanavond (Maandag 7 juli 2014) even na zes uur is het startschot gegeven voor de Zwem4Daagse in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad, door Inge de Bruijn zelf. Tijdens deze zwem4daagse, georganiseerd door Zwem- en Polovereniging Barendrecht (Team Z4D), halen de deelnemers geld op voor de Cruijff Foundation.

Startschot

Tijdens de opening van de Zwem4Daagse werd benadrukt dat zwemmen voor iedereen bedoeld is: voor mensen zonder én met beperking. Zo gaat het opgehaalde sponsorgeld naar de Cruijff Foundation, in het bijzonder de gehandicapte zwemmer. Zwem- en Poloclub Barendrecht doneert ook 1 euro per deelnemer aan deze stichting.

Om dit belang te benadrukken doken tienersporttalenten Chantalle Zijderveld en Linquendo van den Klooster als eerste het water in. Deze twee talenten stonden twee weken geleden nog allebei op het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap. Linquendo is ZPB’s eigen schoolslagspecialist en paralympiër Chantalle is 1 van de 14 van Johan.

Baantjes trekken

Vervolgens was het tijd voor alle deelnemers om te gaan zwemmen; baantje, na baantje, na baantje. Kinderen tot en met 10 jaar zwemmen 4 x 10 banen en vanaf 11 jaar zwemmen de deelnemers 4 x 20 banen. Dit gaan ze de komende vier dagen iedere avond tussen zes en half acht ‘s avonds doen.

Clinics

Nadat Inge de Bruin het startschot had gegeven voor de zwem4daagse gaf ze samen met Chantalle Zijderveld  twee vlinderslag clinics van 30 minuten. Na de uitleg op het droge moesten de kinderen het water in, om met aanwijzingen vanaf de kant, de vlinderslag te perfectioneren. De komende dagen worden er nog enkele andere activiteiten georganiseerd rond de Zwem4Daagse, waaronder waterpolo- en duikclinics.

 
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »