Muziek, dans en veel gezelligheid op het Zomerfeest Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Sfeerfoto’s + Fotoalbums + Video’s] Gistermiddag (Zaterdag 28 juni 2014) even na twaalf uur opende de burgemeester officieel het Zomerfeest in het centrum van Barendrecht. Gedurende de dag waren er op zowel het Doormanplein, de Dorpsstraat als de Middenbaan veel activiteiten te bekijken en beluisteren. Ondanks dat de dag met grijs weer begon is deze verder goed verlopen: bij een aangename temperatuur konden bezoekers genieten van dans- en muziek acts op het Doormanplein en shoppen op de Middenbaan en in de Dorpsstraat.

Fotoalbums

Doormanplein

Het Zomerfeest werd op het Doormanplein geopend door de burgemeester. Na zijn openingstoespraak werd de spanning (door technisch oponthoud) nog even opgebouwd voor de eerste muzikale act. Dit eerste optreden was die van Kids-Bizz en Sing4U. Het podiumprogramma werd voor de rest van de dag gevuld met onder andere het (jeugd)harmonieorkest, jonge dansers van Jacques Dance Passion en het meezingkoor. Daarnaast was er een kleiner podium voor singer-songwriters uit de regio van muziekschool ToBe: het duo Nienke en Annelieke, duo Dennis en Etsjen én Rosan van der Sluis speelde hier in de middag enkele nummers.

Om zes uur vond de trekking van de Zomerfeest Loterij plaats. Nadat presentator Jos Vis een lotnummer uit een grote bak met alle loten had getrokken kwam hier Tanja de Jonge (van GroenLinks Barendrecht) uit als winnares. Zij won hiermee een arrangement bij van der Valk. Aansluitend aan de loterij trekking dansten de jongens en meisjes van dansschool Funky Feet op én voor het grote podium op het Doormanplein. De verschillende dansstijlen kwamen hier één voor één voorbij.

Dorpsstraat

In de Dorpsstraat stonden dit jaar een recordaantal kramen waar bezoekers uiteenlopende spullen konden kopen. De kramen stonden vanaf de Dorpskerk tot aan het plein bij de Schaatsbaan. Op het grasveld voor de Dorpskerk was het mogelijk om te lasergamen in de opblaasbare arena of om een sumoworstelaar-pak aan te doen en een wedstrijdje te spelen.

Middenbaan

Op de Middenbaan was het ‘s middags erg druk met winkelend publiek. Deze werden extra verrast door een groot aanbod van kraampjes en entertainment. Van muziek tot rondwandelende dinosauriërs, het was er allemaal op de Middenbaan. Tijdens het standwerkersconcours probeerden de verkopers de beste verkoopdemonstratie neer te zetten. Voor de kinderen was er een poppenkast.

Afsluiting Zomerfeest

Het Zomerfeest werd, iets later dan gepland, afgesloten op het Doormanplein. De band ‘Band Mag Het Wat Zachter’ speelde hier ruim anderhalf uur muziek op het grote podium. Ondanks dat de opkomst tegenviel zette deze party coverband een gezellige sfeer neer op het Doormanplein. Nadat de WK voetbalwedstrijd (Brazilië – Chili) na een verlenging was afgelopen kwamen de mensen uit de horecagelegenheden om ook mee te genieten van de muziek.

Video’s

Opening door Burgemeester en Kids-Bizz

Singer songwriters op het Doormanplein

Meezingkoor

Jonge dansers van Jacques Dans Passion

Jeugdharmonieorkest

Harmonieorkest

Funky Feet “Voorprogramma”

Funky Feet Streetdance/Hiphop

Funky Feet Breakdance

Band: Mag Het Wat Zachter als afsluiter van het Zomerfeest

Mag Het Even Helemaal Stil Zijn? Video’s na eis van het management van Mag Het Wat Zachter offline gehaald.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »