Barendrecht centrum en Carnisselande verbinden. Project: Een brug door een tunnel

BARENDRECHT – Het CDA heeft afgelopen dinsdagavond vragen gesteld over een onderdoorgang tussen Carnisselande en centrum Barendrecht. De vragen aan wethouder Jeroen Gebben (verkeer) werden gesteld tijdens het vragenkwartiertje van de raadsvergadering.

Probleem bekend

Het CDA vroeg zich af of de wethouder wel op de hoogte was van de problemen die het gebrek aan een onderdoorgang geeft. De wethouder gaf aan hiervan op de hoogte te zijn en dat dit daarom ook al enige tijd geleden is opgenomen in het collegeprogramma. Het college is zich bewust van de dagelijkse ergernissen van Barendrechters door het gebrek aan een doorgang.

De wethouder erkende dat al dit verkeer (nu nog) via de Kilweg moet rijden en het daardoor op die locatie erg druk wordt.

Onderzoek

Naast het onderzoek door HBO studenten in opdracht van het CDA heeft de wethouder zelf ook een onderzoek gestart. Hij gaf een HBO student de opdracht om onderzoek te doen naar de (bus- en fietstunnel) ter hoogte van de Harmonielaan. Deze tunnel kan momenteel nog niet open omdat deze is gerealiseerd met subsidie van de stadsregio. Indien de gemeente deze tunnel wel open zou stellen kan hier een boete voor worden gegeven.

Beide onderzoeken gaan worden meegenomen in vervolgonderzoek. Dit onderzoek moet volgens de wethouder de tijd krijgen om tot een goede oplossing te komen. Te snel actie ondernemen zou ervoor kunnen zorgen dat er zich andere problemen voordoen, bijvoorbeeld drukte in het verkeer op andere knelpunten. Deze moeten eerst in kaart worden gebracht.

Financiën

Momenteel is er nog geen geld beschikbaar gesteld in de begroting om wijzigingen door te voeren in de infrastructuur met betrekking tot dit probleem. De wethouder wil hiermee in 2016 beginnen.

“Positieve likes”

Het CDA benadrukte in de vragenronde dat de (onder)doorgang belangrijk is voor Barendrecht. Hierbij werd gerefereerd naar het grote aantal ‘positieve likes’ op Facebook. Het artikel op BarendrechtNU ontving 160 likes en op Facebook zelf nog eens ruim 50 likes. Of dit steunbetuigingen zijn voor het plan van het CDA wordt uit een like uiteraard niet duidelijk. In de reacties leek er namelijk juist veel interesse voor de openstelling van de bussluis bij de Harmonielaan.

De wethouder opende zijn antwoord aan het CDA met: “Ik ben benieuwd wanneer u uw eerste negatieve like krijgt op Facebook, want ik heb ze nog nooit gezien. Maar dat even ter inleiding (…) want die bestaan namelijk niet

Foto: Ter illustratie: De beschildering in de tunnel van de Voordijk onder de A29 door. Een project om het centrum van Barendrecht en Carnisselande met elkaar te verbinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »