Verkeersbord fietspad

BARENDRECHT – De vrijwilligers van de Barendrechtse afdeling Veilig Verkeer Nederland (VVN) voelen zich zwaar in de steek gelaten door de landelijke VVN. De vrijwilligers geven al 14 jaar voorlichting aan scholieren over verkeersveiligheid. Ook worden de fiets verkeersexamens door scholieren afgelegd onder toezicht van deze vrijwilligers. Daarnaast vertelt de Barendrechtse VVN jaarlijks aan zo’n 850 leerlingen over de gevaren voor fietsers rond vrachtwagens.

Vanwege de ontstane situatie heeft de organisatie van de Barendrechtse VVN afdeling moeten besluiten om zichzelf op te heffen. Het gevolg hiervan is dat jaarlijks zo’n 1700 Barendrechtse scholieren geen verkeersveiligheid  voorlichting meer zullen krijgen van de vrijwilligers.

BarendrechtNU heeft VVN om een reactie gevraagd, maar tot op heden nog geen reactie ontvangen.

Rekening geblokkeerd

Doordat het landelijk bestuur van mening is dat regels strikter toegepast moeten worden is de Barendrechtse afdeling in de problemen gekomen.  De penningmeester, een gepensioneerd boekhouder deed de boekhouding naar volle tevredenheid voor de afgelopen 4 jaren. Echter is hij van mening dat hij voor vrijwilligerswerk niet wil betalen. VVN landelijk heeft een andere mening en de lokale bankrekening werd geblokkeerd.

Geen reactie landelijke VVN

Zonder bankrekening kan de lokale tak van VVN niet functioneren. De landelijke VVN communiceerde hier minimaal over, reageert nauwelijks of eigenlijk niet op brieven en probeerde de Barendrechters af te wimpelen. Zelfs een gesprek tussen onze wethouder en de voorzitster loste niets op.

De afdeling in Barendrecht heeft nog geprobeerd om een werkgroep te vormen, iets wat de landelijke VVN graag zag, maar dit moest worden afgeblazen omdat de landelijke organisatie niet meewerkte.

Non coöperatieve houding

Voorzitter van de lokale afdeling Jan van Tol: “Als lokaal voorzitter was ik niet in staat om tegen de starre non coöperatieve houding van VVN landelijk op te boxen. Men reageert simpelweg niet. Kortom mij rest in deze situatie niets anders dan mijn lidmaatschap te beëindigen. Inmiddels heb ik dit ook gedaan, slechts een standaard bevestiging kwam retour. En dat na 14 jaren samen met de vrijwilligers in Barendrecht VVN vorm gegeven te hebben.

Laatste actie

Op dinsdag 4 en donderdag 6 november zal op locatie Hof van Maxima met de overgebleven vrijwilligers nog een fietsenkeuring voor leerlingen van 1 basisschool worden gehouden. Waarschijnlijk de laatste VVN actie van de Barendrechtse afdeling.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »