Stroomstoring Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Updates] Sinds tien over half acht vanavond (Vrijdag 19 december 2014) zit een groot deel van Barendrecht zonder stroom. In totaal gaat het volgens Stedin om 6.300 aansluitingen. Een monteur is op pad gestuurd om het probleem op te lossen. Er is extra politie ingezet om de getroffen wijken te controleren.

Volgens enkele berichten zou het herstellen 2 tot 2,5 uur kunnen gaan duren.

Updates

Update 20:42: Stedin laat weten dat de bron van de storing gevonden is en monteurs bezig zijn met herstel.

Update 22:10: Er lijkt op sommige plaatsen langzaam aan weer stroom te zijn. Tot op heden slecht een zeer beperkt aantal meldingen hiervan. (Omgeving van Talmaweg, Dorpskern, Voordijk en Kofschip. Oranjewijk, Buitenoord, deel van Bijdorp)

Update 22:20: Steden laat weten dat een deel van de klanten weer stroom heeft. Herstelwerkzaamheden gaan door om de resterende aansluitingen ook weer van stroom te voorzien.

Update 23:18: Het lijkt erop dat de meeste aansluitingen eindelijk weer stroom hebben, waaronder de wijk Nieuweland. Er zijn echter nog steeds plaatsen zonder stroom (o.a. de brandweerkazerne).

Update 23:28: Stedin laat weten dat klanten in delen worden bijgeschakeld. Op dit moment is ongeveer 75% van de getroffen aansluitingen weer werkzaam. De laatste 25% zal ook gefaseerd worden ingeschakeld.

Update 20 dec, 00:05: Volgens Stedin verloopt het herstel nu voorspoedig, er zouden op dit moment nog 700 klanten zonder stroom zitten.

Update 20 dec, 00:20: Stedin meldt dat sinds 00:14 alle klanten weer stroom hebben.

Heel Barendrecht

BarendrechtNU ontvangt uit heel Barendrecht meldingen van mensen die in het donker zitten: Nieuweland, Bijdorp, Vrouwenpolder, Buitenoord, Oranjewijk, Molenvliet, Reijerwaard.

Uit de wijk Nieuweland en rond de Middenbaan komen ook berichten dat er op sommige plekken wel stroom is.

Ridderkerk

Delen van Ridderkerk zitten ook zonder stroom.

Foto’s

We leven (nog net) in 2014, dus gelukkig hebben we de foto’s nog:

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »