Nep kaartverkoper beroofd vrouw van ketting aan de Perentuin in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond vijf voor half twee vanmiddag (Zondag 21 september 2014) is een vrouw in haar woning aan de Perentuin overvallen. De politie is op zoek naar een licht getinte man van rond de 20-25 jaar, een rode pet en een trainingspak. Hij is ongeveer 1,75 meter lang en is te voet gevlucht. De verdachte is nog niet aangehouden.

Nep kaartverkoper

De man belde bij de vrouw aan en deed zich voor als iemand die ansichtkaarten wilde verkopen. Toen de vrouw de deur open deed en voorover boog om de kaarten te bekijken, rukte de man een ketting van haar hals. Hij is te voet gevlucht.

De politie heeft met meerdere voertuigen in de omgeving naar de dader gezocht. Onder andere sportpark de Bongerd is doorzocht. Het lijkt erop dat de man is gevlucht in de richting van Rotterdam. Agenten zijn ter plaatse, politiebureau Maasstraat ligt op steenworp afstand van de locatie waar de overval plaats vond.

Update 15:45

De politie meldt het volgende over het incident: “Een 43-jarige vrouw is zondagmiddag aan de Perentuin door middel van een babbeltruc beroofd van haar ketting. (…) Toen de vrouw de deur opendeed, probeerde de man plotseling naar binnen te komen. De vrouw verzette zich en probeerde de deur dicht te doen. Dit lukte uiteindelijk, maar niet voordat de man haar ketting van haar nek trok. De dader ging er vervolgens met ketting vandoor in onbekende richting. De vrouw bleef, ongedeerd, achter in de woning.

Het (sporen) onderzoek wordt nog verder opgepakt. Mensen die informatie hebben die kan helpen hierbij, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »