Hof van Maxima in bijzijn van honderden kinderen geopend door 'Maxima' (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Woensdag 8 oktober 2014) heeft tijdens de Feestweek van basisschool de Groen van Prinsterer de officiële opening van de nieuwe locatie Hof van Maxima plaatsgevonden. In de  multifunctionele accommodatie (MFA) Hof van Maxima zijn de Groen van Prinstererschool, kinderopvang Marlynepolder en een gymzaal gevestigd. Tevens wordt de school voor wijkoverleggen benut. Op 18 oktober 2013 ging de eerste paal de grond in. Nu, een jaar later, is het feest.

Opening Groen van Prinsterer

Na toespraken van directeur Maarten Hoogendam, PCPO Barendrecht-Ridderkerk directeur Ad Dogger en wethouder Jeroen Gebben, had de wethouder de eer samen met locatieleider Henny Bijl en Marlies Scholte van Eiland Marlyne twee prachtige poëzieposters te onthullen. Deze posters stonden symbool voor de twintig exemplaren die op beide locaties van cultuurschool De Groen in alle lokalen zijn opgehangen. De bijna vijfhonderd aanwezige leerlingen brachten bovendien het vorig jaar speciaal voor het 125-jarige jubileum geschreven schoollied ten gehore.

Cupcakes

Bovendien konden alle genodigden en leerlingen genieten van de heerlijke oranje cupcakes, waarvan juf Jessica Rijsdam er maar liefst zeshonderd had gebakken. Een van de genodigden vroeg zich hardop af welke bakker uit Barendrecht deze overheerlijke en mooie exemplaren had gecreëerd en was dan ook zeer verrast toen dat geen bakker, maar een leerkracht uit groep 8 bleek te zijn.

Activiteitenmiddag

Na het officiële ochtendprogramma volgde er een gezellige activiteitenmiddag, maar niet voordat er hoog bezoek was ontvangen. Wie konden immers beter de Hof van Maxima openen dan Hare Majesteit koningin Maxima en koning Willem-Alexander? Een van de kleuters reageerde verrast: ‘Is meester Bas nu getrouwd met Maxima?‘ Het koninklijk paar onthulde een prachtige voorleesstoel, waarop tijdens deze Kinderboekenweek al opa’s en oma’s zullen plaatsnemen om hun voorleeskunsten te tonen.

Daarna waren de enthousiaste kinderen echt niet meer te houden en leefden ze zich uit in de gymzaal, speelden in de pannakooi, maakten reuzensprongen op het springkussen, creëerden prachtige sieraden, bakten koekjes en dansten erop los. Na deze succesvolle middag keek iedereen al uit naar de sponsorloop van vrijdag.

Investeren in onderwijs

Wethouder Gebben (onderwijs): “Samen met de onderwijsinstellingen investeert de gemeente in de jeugd en dat is ontzettend belangrijk! Bij een goed onderwijsklimaat horen goede voorzieningen zoals dit prachtige, toegankelijke Hof van Maxima. De nieuwe wijk Vrouwenpolder heeft hiermee haar eigen schoolgebouw, zodat kinderen de wijk niet uit hoeven om naar school te gaan.

De nieuwbouw van Hof van Maxima is een van de vele investeringen die de gemeente Barendrecht gedaan heeft en nog gaat doen in het basis- en voortgezet onderwijs”, vertelt Gebben. “Zo zijn er nieuwe gebouwen gekomen voor het CSG Calvijn en het Dalton Lyceum. Om de campus af te maken komt er nog een schoolgebouw ten behoeve van de piek in leerlingen bij Dalton en CSG Calvijn die de tijdelijke huisvesting zal vervangen. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de bouw van de Focus Beroepsacademie aan de Dierensteinweg. De Hoeksteen krijgt nog een nieuwe locatie in de MFA Kruidentuin en er komt vervangende nieuwbouw voor de dr. Schaepmanschool aan de Marijkesingel. In totaal hebben we de afgelopen jaren 45 miljoen euro uitgegeven aan onderwijshuisvesting en wij gaan er nog circa 10 miljoen euro in investeren.

VideoBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Groen van Prinsterer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »