BARENDRECHT – De herfst is weer ingetreden. Er liggen al volop bladeren op de stoepen en straten. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Wanneer het geregend heeft, kunnen voetgangers en fietsers erover uitglijden. Bewonersvereniging Buitenoord (BoBo) en bewonerscommissie Rondom De Ark hebben ook dit jaar weer aan de gemeente gevraagd om 8 bladkorven te plaatsen. De gemeente is blij met dit bewonersinitiatief.

Bladeren

Als wegbeheerder veegt de gemeente de wegen en fietspaden. Daarnaast blazen ze de stoepen met blad- blazers schoon. Maar de gemeente kan er niet alleen voor zorgen dat alles bladvrij blijft. Daarom doen zij een beroep op inwoners om te helpen de stoepen schoon te houden.

Actieve bewoners

Via het wijkoverleg heeft de gemeente intensief contact met BoBo en Rondom de Ark. Deze bewonersverenigingen informeren zelf de omwonenden in de directe omgeving van de bladkorven. Zij zorgen er ook voor dat de korven op de juiste manier worden gebruikt. Ze zijn alleen bedoeld voor het bladafval van de straat en uit eigen tuin en niet voor snoeiafval of etensresten. De gemeente zorgt voor het legen van de korven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »