Bus bij bushalte 'Oude Postkantoor' aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht ('t Vlak)

BARENDRECHT – De gemeenteraad vindt het belangrijk dat ouderen mobiel kunnen blijven en actief onderdeel uitmaken van de samenleving. Dit wordt gerealiseerd door het in 2015 beschikbaar stellen van vrij reizen met het openbaar vervoer van de RET voor AOW-gerechtigde

Deze week ontvangen alle AOW-gerechtigden een brief van de gemeente met daarin een aanvraagformulier.

Aanvragen abonnement

In de brief, staat hoe AOW’ers het vrij reizen abonnement kunnen aanvragen. Allereerst moet u het aanvraagformulier in de antwoordenvelop sturen naar de RET. Als u dat heeft gedaan, ontvangt u in de kerstperiode van de RET een brief waarin staat dat u het abonnement op uw persoonlijke OV- chipkaart kunt laden. Heeft u nog geen persoonlijke OV-chipkaart met pasfoto, dan kunt u die aanvragen via ov-chipkaart.nl of een RET-servicepunt.

Hulp bij activeren

Heeft u hulp nodig bij het activeren van het abonnement? Op 29, 30 en 31 december, 2 januari en van 5 tot en met 9 januari zijn vrijwilligers aanwezig op de locaties Waterpoort (Middeldijkerplein) en in het gemeentehuis (Binnenhof 1). Tussen 9.00 en 12.00 uur helpen zij u met het activeren van uw vrij reizen abonnement.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, kijk dan op ret.nl/65plus. U kunt ook contact opnemen met het RET Klant Contact Center, tel. 09005006010 (gebruikelijke belkosten) of via e-mail: kcc@ret.nl.

Evaluatie

Medio 2015 vindt een evaluatie plaats van het vrij reizen en wordt bepaald of verlenging in 2016 gewenst is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »