BARENDRECHT – [Geef je mening] Woensdagmorgen ontving wethouder Jeroen Gebben uit handen van mevrouw Grada de Vries (68) ruim 850 handtekeningen van Barendrechtse 65 plussers die net als mevrouw De Vries graag gratis openbaar vervoer voor senioren willen. Wethouder Gebben van vervoer nam uitgebreid de tijd met mevrouw De Vries te spreken, en haar uit te laten leggen wat de redenen zijn om deze handtekeningen aan te bieden.

In de bres voor senioren

Mevrouw De Vries vertelde dat de gemeente Rotterdam deze service biedt aan senioren, met als reden dat ze niet zouden vereenzamen en met openbaar vervoer ergens kunnen komen. Deze mensen beschikken meestal niet over een auto, en gratis vervoer is dan een uitkomst. Wethouder Gebben sprak allereerst zijn waardering uit voor de inzet van mevrouw De Vries om in de bres te springen voor eenzaamheid onder senioren.

Alternatieven

Vervolgens gaf Gebben aan dat het inwilligen van de wens maar liefst circa 260.000 euro per jaar zou gaan kosten. Geld dat de gemeente niet kan uitgeven aan andere noodzakelijke voorzieningen, bijvoorbeeld voor ouderen. Hij nodigde mevrouw De Vries uit om alternatieven te bekijken om eenzaamheid onder ouderen op te lossen. Dit lijkt immers het achterliggende probleem, waar met name bewoners in samenspraak met de welzijnsinstelling en mogelijk de gemeente een antwoord op moeten bedenken. Mevrouw De Vries pakte de handschoen op. De gemeente neemt vanuit haar regierol het initiatief om mevrouw De Vries te koppelen aan onder andere KijkopWelzijn om met elkaar dit onderwerp nader te bespreken.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »