BARENDRECHT – Na oud en nieuw liggen de straten er vol mee: vuurwerkafval. Uiteraard wordt er van iedereen verwacht die vuurwerk afsteekt dat dit ook wordt opgeruimd. Maar hoe vaak doen de mensen dat ook?

Update 2015: €1 per volle vuilniszak vuurwerk

Om Barendrechters te stimuleren de straten schoon te maken kun je nu een kleine vergoeding krijgen voor het inleveren van vuurwerkafval. Iedereen die een volle vuilniszak met vuurwerkafval komt inleveren krijgt hiervoor €1,00. U kunt de volle vuilniszakken op 2 januari tussen 8.00 en 15.00 uur inleveren op het gemeentehuisplein (Binnenhof), het marktplein van Carnisselande (Havenhoofd) of bij de gemeentewerf (Londen 15).

Vuurwerk opruimen

Net als oliebollen en champagne hoort vuurwerk bij de jaarwisseling, maar na het afsteken blijven kilo’s papier, hout en kunststof op straat liggen. Vuurwerkafval maakt de weg glad en wegmarkeringen zijn niet goed zichtbaar. Daarnaast bestaat de kans dat kinderen met ermee gaan spelen. Genoeg redenen om vuurwerkafval op te ruimen.

De gemeente veegt op 1 januari de brandhaarden en de winkelcentra. Voor de andere straten doen wij een beroep op u. Onder het motto ‘Vuurwerk ruim je zelf op’ vragen wij u op Nieuwjaarsdag uw vuurwerkafval zelf van de stoep en straat te verwijderen. Zo voorkomen wij met elkaar ongelukken

Veilig opruimen

Met behulp van de volgende, simpele tips kunt u vuurwerkafval veilig opruimen:

  • Verzamel direct na het afsteken het vuurwerkafval of doe dit zo vroeg mogelijk op nieuwjaarsdag.
  • Maak vuurwerkafval eerst nat voor het opruimen.
  • Dompel afgestoken vuurwerk én blindgangers onder in een emmer water.
  • Veeg de boel aan en gooi het afval als het is afgekoeld bij het huisvuil of lever het in op het gemeentehuisplein (Binnenhof), het marktplein van Carnisselande (Havenhoofd) of bij de gemeentewerf (Londen 15).
  • Steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af.
  • Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen.


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »