Ongeluk Heinenoordtunnel veroorzaakt door klapband, chauffeur komt om het leven (Barendrecht/Heinenoord)

BARENDRECHT – Het afgelopen jaar werden er 765 artikels op BarendrechtNU gepubliceerd. In onderstaand jaaroverzicht vind je de meest opvallende, opmerkelijke en meest gelezen artikels terug van januari tot en met juni 2014. Het tweede deel (juli – december) is hier te bekijken.

Januari (archief)

Op de eerste dag van het nieuwe jaar vond er direct een opmerkelijk ongeval plaats. Een hond die over de A15 bij Barendrecht rende veroorzaakte hier een aanrijding tussen 6 voertuigen. Degene die de hond van de snelweg wilde redden raakte zelf gewond bij het ongeluk.

Op 17 januari vond ‘s ochtends een ernstig ongeval plaats op de Kilweg waarbij een bromfietser werd geschept door een auto. De bromfietser is bij de klap enkele meters door de lucht geslingerd. De bestuurder van de bromfiets werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op maandag 27 januari kwam de Barend Beer in het nieuws omdat een tweede verdachte van een overval op het restaurant kon worden aangehouden. Eerder die dag was er echter slechts nieuws voor de beren: in het pand van de Bezorg Beer op bedrijventerrein Bijdorp brak brand uit. De Bezorg Beer moest enige tijd zijn deuren sluiten voor het herstel van het pand.

Lange files op de A29 bij Barendrecht door een groot ongeluk met meerdere personenauto’s en een vrachtauto tijdens de ochtendspits van vrijdag 31 januari. Meerdere personen raakte (zwaar)gewond.

Februari (archief)

De vermissing van Rebecca Groenendijk is tot op de dag van vandaag (Maandag 29 december 2014) onopgelost. De vrouw verdween op zaterdag 1 februari vanuit Heerjansdam en zou daarna nog in Barendrecht gezien zijn. Vele zoektochten toen en ook recent hebben nog geen resultaat opgeleverd, Rebecca is nog steeds vermist.

Op 11 en 12 februari gebeurde er nogal wat op en rond het NS station van Barendrecht. Op 11 februari werd een man overvallen onder bedreiging van een mes, er zou zijn geprobeerd om hem te steken. Een dag later, op 12 februari, maakte de politie melding van een ander opmerking incident op het station: de ruiten waren beschoten met een luchtbuks.

Dinsdag 18 februari was het opnieuw raak op het station van Barendrecht, toen werd er voor ruim €22.000 aan ruiten vernield doordat vandalen er stenen tegenaan hadden gegooid.

Op 25 februari ging de gemeenteraad akkoord met de proef tot zondagopenstelling. Later dit jaar is deze zondagopenstelling nog verder uitgebreid.

Maart (archief)

Op 7 maart rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit voor een gebouwbrand op de Bongerd. In de kelder onder de kantine bleek brand te zijn ontstaan.

Eveneens op 7 maart vond een gewapende beroving door 4 mannen plaats in park buitenoord. De politiehelikopter vloog lange tijd boven park Buitenoord, maar dit had geen resultaat. Twee dagen later was het wel raak, de politie kon 4 verdachten oppakken voor de beroving.

Op woensdag 19 maart konden we allemaal stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De grote winnaar werd Echt Voor Barendrecht (EVB). De partij kwam uit het niets op 9 zetels.

Op 21 maart heeft de politie een vrouw overmeesterd omdat ze dreigend met een samoeraizwaard rondliep. De politie heeft de vrouw aan het Heegermeer met behulp van een politiehond en beschermende schilden kunnen overmeesteren.

April (archief)


Woensdag 2 april brak een man in op een bouwterrein langs de A15. De man werd gesnapt doordat er camera’s op het terrein hingen. Het beveiligingsbedrijf publiceerde deze beelden vervolgens op internet.

Op 13 april vond een gewapende woningoverval plaats aan de Merbauhout. Tijdens een vechtpartij tussen slachtoffer en daders werden schoten gelost.

Mei (archief)


Op vrijdag 9 mei werd Barendrecht op een aantal plaatsen vol geraakt door een stevige storm. Langs de Middeldijk braken grote takken af die schade veroorzaakte aan diverse woningen aan het Riederveld. Langs de Kilweg werden enkele bomen uit de grond gerukt door de harde wind.

Op vrijdag 16 mei maakte de politie bekend een verdachte te hebben aangehouden voor de vernielingen op de begraafplaats aan de Scheldestraat in Barendrecht (oktober 2012). Het bleek te gaan om een zwakbegaafde man, hij is schuldig bevonden maar kreeg vanwege zijn situatie geen staf opgelegd.

Een opvallende verschijning op zondag 18 mei aan de Buitenlandse Baan. Een of meer onbekende personen hadden hier een bushokje omgebouwd tot ‘luxueze woonkamer‘.

Een behoorlijk asociaal incident vond plaats op eveneens 18 mei. Nadat op de kruising Boerhaavelaan/Dorpsstraat een jongen op een scooter een fietser had aangereden en het letsel gelukkig leek mee te vallen, stapte hij direct zijn scooterrijder af en ging de fietser (die zojuist was aangereden) te lijf. De fietser raakte daardoor gewond aan zijn gezicht, de 17-jarige jongen werd aangehouden.

Op woensdag 21 mei vond een groot ongeluk plaats in de Heinenoordtunnel. Een vrachtwagen kreeg in de tunnel een klapband en vloog door een daaropvolgend ongeluk in brand. De vrachtwagenchauffeur kwam bij het ongeluk om het leven. De komende weken is de Heinenoordtunnel nog diverse nachten afgesloten voor herstelwerkzaamheden van dit ongeval.

Juni (archief)

Op maandag 9 juni komen de tientallen teams van de Roparun door Barendrecht. Op deze warme dag was er van alles te beleven op het gemeentehuisplein en in de Oude Dorpskern.

Halverwege het jaar kregen honderden middelbare scholen uit Barendrecht te horen of ze zijn geslaagd. Dit jaar waren dat er maar liefst 687.

Op zaterdag 21 juni raakte 4 kinderen gewond bij een ongeluk op de A29 bij Barendrecht. De kinderen en begeleiders waren onderweg naar het NK turnen in Ahoy Rotterdam.

Yikes‘ zullen sommige mensen denken bij het zien van de foto’s, maar op zaterdag 21 juni werd de brandweer opgeroepen om te assisteren bij het weghalen van 20.000 bijen uit een boom langs de Middeldijk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrechtnu« | »