Groot ongeluk veroorzaakt lange file op de A29 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Om half acht werden brandweer, politie en ambulance met spoed gealarmeerd voor een aanrijding op de A29 bij Barendrecht.

Ter plaatse bleek sprake van een aanrijding waarbij drie personenauto’s en een vrachtauto waren betrokken. Twee van de personenauto’s zijn zwaar beschadigd geraakt bij de aanrijding. De twee vrouwelijke bestuurders van deze auto’s zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft geholpen bij het uit de voertuigen halen van de personen. De betrokken vrachtauto kwam uit Slowakije en vervoerde staal voor een bedrijf uit Oostenrijk.

Vanwege het ongeval zijn drie van de vier rijstroken afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg rond kwart voor elf weer volledig open. De politie is nog bezig met het onderzoek en ook de rijbanen liggen nog vol met rommel. Het bergingsbedrijf stond al klaar om de zwaar beschadigde voertuigen af te voeren.

Om 9:15 uur was de vertraging vanuit het zuiden naar Rotterdam nog 1,5 uur met een file van bijna 15 kilometer. Om 9:20 liet de ANWB weten dat er inmiddels weer twee rijstroken open zijn op de A29. Update 9:50: De berger laat via Twitter weten dat de voertuigen zijn geborgen en dat de rijstroken nu ongeveer weer zullen worden vrijgegeven.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »