Storm: Omgewaaide bomen blokkeren Middelweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Na een stevige regen en hagelbui vanavond (Vrijdag 9 mei 2014) in Barendrecht met enkele  harde windstoten werd de brandweer om kwart over zeven gealarmeerd voor de eerste melding stormschade.

Zie ook: Grote takken uit hoge boom richten enorme puinhoop aan bij woningen Riederveld

Bomen blokkeren weg

De brandweer van Barendrecht werd met gepaste spoed opgeroepen naar de Middelweg. Hier waren twee bomen ter hoogte van het tankstation bij de Kilweg omgewaaid en over de weg komen te liggen. De politie heeft de Middelweg in de richting van de Kilweg afgesloten voor autoverkeer. Met behulp van een kettingzaag is de boom in stukjes gezaagd en van de weg gehaald. Nadat het wegdek was schoongeveegd is de weg vrijgegeven.

Geknakte bomen en rondvliegende dakpannen

Fotoalbum: Stormschades rond de Kilweg/Middelweg

Boom tegen gebouw

Rond de Middelweg/Kilweg hebben zich meer gevallen van stormschade voorgedaan. Zo werd de brandweer even na negen uur vanavond (Vrijdag 9 mei 2014) opnieuw opgeroepen naar de Middelweg. De tweede tankautospuit van brandweer Barendrecht ging ter plaatse. Een boom was hier omgewaaid en tegen een bedrijf bij de carpoolplaats langs de Kilweg aangekomen. Ook deze boom is snel in stukjes gezaagd en opgeruimd.

Oprit A29

Bij de oprit A29 richting Rotterdam is een grote boom ontworteld en schuin komen te hangen. Hulpdiensten hebben hier niets aan hoeven doen omdat de boom in een groot vrij gebied stond tussen de snelweg en de op/afrit.

Dakpannen van bedrijfspand

Bij drie net nieuw gebouwde bedrijfspanden langs de Kilweg (tegenover het tankstation bij de Middelweg) zijn een groot aantal dakpannen van het dak gewaaid. Ook andere onderdelen van het dak zijn losgerukt door de harde wind. De politie is hier ter plaatse geweest, maar verdere actie was niet direct nodig.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »