Grafschennis begraafplaats Barendrecht in Opsporing Verzocht

BARENDRECHT – [Foto’s] In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober van 2012 werden op de begraafplaats aan de Scheldestraat in Barendrecht diverse graven vernield. Nu, anderhalf jaar later, is daarvoor een 28-jarige verdachte uit Spijkenisse aangehouden.

In 2012 werden zo’n 36 grafstenen waaronder enkele monumenten vernield. De politie stelde daarna een uitgebreid onderzoek in. Zo stelde zij onder andere camerabeelden en sporen veilig, hoorde getuigen en stelde een buurtonderzoek in.

Half april dit jaar kwam de politie een verdachte op het spoor. De 28-jarige man kon deze week worden aangehouden. De politie hoopt en verwacht met de aanhouding deze zaak te hebben opgelost.

Opgelucht

Burgemeester Jan van Belzen is opgelucht dat nu een verdachte is aangehouden. “We hebben als gemeente de kosten voor het herstel van de schade op ons genomen, maar als nabestaande blijf je je toch afvragen wie dit nou heeft kunnen doen. Nu kunnen de nabestaanden het voor hun gevoel echt afsluiten. Dat is een opluchting na anderhalf jaar.” (via Blik op Barendrecht)

Foto’s zijn van het artikel van 13 oktober 2012.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »