Meerdere gewonden bij aanrijding met drie auto's op de A29 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Zaterdag 21 juni 2014) om kwart over negen zijn politie en ambulance met spoed gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de A29.

Ter plaatse bleek sprake van een kop-staart aanrijding waarbij drie auto’s waren betrokken. De kettingbotsing vond plaats op de uitvoegstrook van de A29 naar de Kilweg, ter hoogte van de IKEA.

In de betrokken auto’s zaten meerdere personen waardoor er in totaal vier ambulances ter plaatse zijn gekomen (en een officier van dienst geneeskundig). Na aankomst van de eerste ambulances zijn nog twee brandweervoertuigen uit Rotterdam opgeroepen. Zij kwamen met spoed ter plaatse, maar bleken bij aankomst (voor zo ver bekend) niet meer nodig. Politie en Rijkswaterstaat waren eveneens aanwezig en hebben enige tijd drie rijstroken afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond vanaf het Vaanplein een file van ongeveer 2 kilometer.

Ambulancepersoneel heeft enkele kinderen ter plaatse gecontroleerd op letsel. Vier kinderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De kinderen en begeleiders waren onderweg naar het NK turnen in Ahoy Rotterdam. Enkele andere inzittenden hadden rug- en nekklachten. De overige betrokkenen zijn opgevangen door de politie.

De politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Twee bergingsvoertuigen hebben vervolgens de drie beschadigde voertuigen afgevoerd. Rond kwart over tien was de A29 weer vrijgemaakt voor autoverkeer.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »