Jongen op BMX gewond na aanrijding met scooter op het Riederpad in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond tien over acht vanavond (Vrijdag 20 juni 2014) heeft er er een aanrijding plaatsgevonden ter hoogte van de Riederhagen. Politie en ambulance werden met spoed ter plaatse gevraagd.

Op de locatie bleken een jongen op een scooter en een fietser (BMX) met elkaar in botsing te zijn gekomen op het Riederpad. Dit is een fietspad tussen het Riederpark en onder andere de Riederhagen. De jongen op de BMX kwam vanaf de Riederhagen het Riederpad oprijden en werd hier geraakt. Volgens onbevestigde berichten door omstanders gebeurde dit met hoge snelheid. Op het betreffende fietspad zijn scooters niet toegestaan.

Beide jongens raakte gewond en hebben lange tijd roerloos op de grond geleden in afwachting van meer ambulance assistentie. In eerste instantie was alleen een rapid responder ambulance aanwezig. Deze is bemand met een ambulancebroeder en kan geen patiënt vervoeren. Hierop zijn twee reguliere ambulances met spoed gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste ambulance is de jongen van de BMX voorzichtig op de brancard gelegd. Kort hierop is hij met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens diverse omstanders zou hij tevens gewond zijn geraakt aan zijn been (bot), maar dit is onbevestigd.

De jongen van de scooter is korte tijd behandeld in de ambulance, maar kwam hier na enige tijd zelfstandig weer uit. Hij is ondervraagd door ter plaatse gekomen politie assistentie. Andere agenten hebben ondertussen onderzoek gedaan op de locatie van het ongeval. Hierbij zijn onder andere foto’s gemaakt van de situatie en de scooter. Er is tevens met de ooggetuigen gesproken.

Gisteravond vond er ook een ongeval met een scooter plaats in Barendrecht. Toen raakte de scooterrijder gewond bij een aanrijding met een auto aan het Zalmwater.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »