17-jarige jongen slaat slachtoffer na aanrijding Hoefslag, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + Update] Om kwart voor zeven vanavond (Zondag 18 mei 2014) heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Hoefslag met de Boerhaavelaan (en de Dorpsstraat). Politie en ambulance kwamen met spoed naar het incident.

Slachtoffer geslagen

De aanrijding tussen de scooter en fietser viel mee. Geen van de betrokkenen zou op dat moment gewond zijn geraakt. De jongen op de scooter gooide volgens omstanders echter direct zijn helm van zijn hoofd en sloeg de persoon die hij daarvoor had aangereden met zijn scooter. Volgens omstanders zou er meermaals op het gezicht van het slachtoffer zijn ingeslagen.

Door deze gewelddadige actie raakte de man op de fiets alsnog gewond en moest behandeld worden door het ambulancepersoneel. Hij is met een gescheurd oor overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren veel mensen getuige van het incident aangezien de kerkdienst net was afgelopen op dat moment. De politie heeft vele getuigenverklaringen van hen opgenomen. Vanwege de omvang van het incident is de politie met veel personeel ter plaatse gekomen.

Aangehouden

De 17-jarige jongen die op de scooter reed wilde na zijn slachtoffer te hebben geslagen er vandoor gaan. Omstanders hebben dit voorkomen door de sleutel uit het contactslot van de scooter te halen. De jongen moest nu wel wachten tot de politie ter plaatse kwam. De politie heeft de jongen direct aangehouden voor geweldpleging. Nadat er een alcoholcontrole was afgenomen bleek ook nog dat de jongen teveel had gedronken. Ter plaatse gekomen familie van de jongen wilde de jongen spreken en maakte vervolgens zelf het politiebusje open, hier was de politie uiteraard niet blij mee. De familie heeft via de politie kennis genomen van het incident en zal nu moeten afwachten.

Update: Reactie

Volgens familie van de aangehouden jongen zou er geen sprake zijn geweest van een te hoge alcoholwaarde, maar zou de politie dit hebben gemeten vanwege een kleine hoeveelheid alcohol (1 biertje) in combinatie met medicijnen. Uit dezelfde reactie zou blijken dat beide partijen elkaar inmiddels hebben gesproken en de hand hebben kunnen schudden.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »