Traumahelikopter voor medische noodsituatie naar Standermolen in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Wie vanochtend (Dinsdag 20 mei 2014) rond kwart over zeven nog sliep en in de buurt woont van de Standerdmolen is waarschijnlijk luid gewekt door de traumahelikopter. Na een spoedoproep voor een ambulance werd hier vanochtend (Dinsdag 20 mei 2014) ook de traumahelikopter naartoe opgeroepen.

Nadat de helikopter om 7:17 uur werd gealarmeerd landde deze een kleine tien minuten later voor het incident. De helikopter heeft hiervoor eerst enkele cirkels boven de wijk gevlogen op zoek naar een geschikte landingsplek. Dit is uiteindelijk een grasveldje geworden bij de Oude Trambaan (t.h.v Baanvakwei/Catherinapolder).

De trauma-arts is vervolgens snel (op de geleende fiets van ondergetekende) richting de woning aan de Standerdmolen gegaan. Na ongeveer een kwartier is de patiënt door middel van een spoedtransport (ambulance onder begeleiding van politie) naar het ziekenhuis vervoerd. De trauma-arts is hierbij meegereden in de ambulance. Over de verdere situatie en oorzaak is niets bekend.

De traumahelikopter zelf is kort hierop ook weer vertrokken richting het ziekenhuis in Rotterdam om de arts weer op te halen. Vanwege de landingsplaats van de helikopter heeft een behulpzame omstander even het fietspad afgesloten gehouden om te voorkomen dat langsfietsende scholieren omver zouden worden geblazen.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »