Gewonden bij aanrijding tram en auto aan de Van Ommerenhaven (Carnisselande, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Vanmiddag (Donderdag 11 september 2014) even na half vier vond er een ongeval plaats met een tram ter hoogte van de Van Ommerenhaven. Politie, ambulances en diverse brandweervoertuigen werden met spoed gealarmeerd.

Aanrijding tram en auto

Op de kruising van de autoweg met de trambaan (Van Ommerenhaven/Portlandse Baan) kwamen een bestelauto en tram met elkaar in botsing. De twee inzittenden van de auto raakten hierbij gewond. Een vrouw kon zelfstandig uit het voertuig komen, de brandweer heeft de man die achter het stuur zat moeten helpen door in de deur te ‘knippen’. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto is enkele meters meegesleurd door de tram voordat deze tot stilstand kwam. De politie heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van de aanrijding. Voor zover bekend raakte niemand in de tram gewond

Omrijden

Vanwege het ongeval is het autoverkeer op de Portlandse Baan omgeleid, dit gebeurde via een parallelbaan van de Portlandse Baan. Bussen van de RET liepen enige vertraging op en later werden ook deze ritten omgeleid. Het tramverkeer heeft op het stuk van Carnisselande tot ongeveer half zeven vanavond (Donderdag 11 september 2014) stilgelegen. Vanaf dat moment is het tramverkeer weer op gang gekomen.

Update vrijdag 12 september

Een BarendrechtNU lezer stuurde een aantal foto’s in naar BarendrechtNU van het moment waarop de tram en auto waren weggehaald. Op de foto is te zien dat een aantal mannen bezig is met de waarschuwingslichten op de plaats van het ongeluk. Het is niet duidelijk of de installatie hier werd gecontroleerd op mogelijk falen en/of dat het herstelwerkzaamheden waren. Nadat dit artikel gisteravond werd gepubliceerd gaven meerdere BarendrechtNU lezers aan dat de waarschuwingslichten het nog wel eens laten afweten.
Fotograaf: Ingezonden / Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »