Politieauto

Barendrecht – In de nacht van donderdag op vrijdag is een 56-jarige man uit Barendrecht aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden naar zijn huis in Barendrecht.

Gierende banden

Om ongeveer 01.40 uur vannacht (Vrijdag 19 september 2014) werd op de Baan in Hoogvliet door getuigen gehoord dat een auto met gierende banden door de straat reed. De auto reed tegen een geparkeerde auto waarbij flinke schade aan beide voertuigen ontstond. De veroorzaker van de aanrijding ging er daarna met grote snelheid vandoor.

Kenteken

Een andere getuige probeerde de verdachte te volgen, maar door de hoge snelheid lukte dat niet. Wel was inmiddels een kenteken van de verdachte bekend en waar die thuishoorde. Een eenheid van de politie is toen naar het huisadres van de eigenaar in Barendrecht gegaan en trof daar de verdachte aan. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 1000 ug/l: ruim vier keer de toegestane limiet (220ug/l) of bijna 12 keer teveel voor beginnend bestuurders (limit 88ug/l). Na onderzoek bleek hij ook zonder rijbewijs te hebben gereden omdat deze al lang geleden was verlopen.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar is proces- verbaal opgemaakt.

« | »