Sinterklaas en Zwarte Pieten aangekomen in Barendrecht!

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Sinterklaas en zijn Pieten zijn vandaag (Zaterdag 15 november 2014) weer aangekomen in Barendrecht. Om twaalf uur vanmiddag (Zaterdag 15 november 2014) werd hij binnengehaald bij winkelcentrum Carnisse Veste en rond twee uur vanmiddag (Zaterdag 15 november 2014) werd hij verwelkomd op het gemeentehuisplein van Barendrecht.

Fotoalbums

Carnisse Veste

Rond het middaguur stond het plein aan de kant van het Havenhoofd vol met kinderen. Een aantal acrobaat Pieten waren al eerder aanwezig om de kinderen te vermaken en op de foto te gaan. Zo waren er jongleerpieten, de buikspreekpiet en Pieten op hoge eenwielers.

Maar voordat Sinterklaas naar de Carnisse Veste kwam hebben de kinderen en papa’s en mama’s eerst nog samen met de Pieten een aantal Sinterklaasliedjes gezongen en een dansje geoefend, zelfs de burgemeester deed mee. De Pietenband zorgde voor de vrolijke Sinterklaas deuntjes. Nadat de Sint werd verwelkomd is hij met de kinderen bij de Carnisse Veste op de foto gegaan en heeft heel veel handjes geschud.

Centrum

Rond twee uur vanmiddag (Zaterdag 15 november 2014) arriveerde Sinterklaas op het gemeentehuisplein. Maar voordat het hier zo ver was moest de twijfelpiet eerst nog een belangrijke beslissing maken. Hij was verliefd op twee juffen, maar als hij er één zou kiezen, mocht hij van Sinterklaas geen Piet meer zijn. Hij koos gelukkig voor de kinderen waardoor hij wel Piet mocht blijven. De twee juffen blijven dus nog even vrijgezel.

Sinterklaas kwam niet zomaar naar het gemeentehuis gelopen, hij kwam onder begeleiding van de politie, mét de sirenes aan. In de politieauto zaten een aantal politiepieten die de weg vrij maakten voor de Sint. Hij reed zelf namelijk in een koets met daarvoor twee paarden.

Na het welkomstwoord op het gemeentehuisplein is de Sint met zijn Pieten richting de Middenbaan gereden. Hier heeft hij weer een heleboel kinderen een handje geschud en is op de foto gegaan.

Even na drie uur kwam hij aan op ‘t Vlak waar hij een stukje heeft geproefd van de grootste speculaaspop van de hele provincie. Vervolgens zijn de Sint en zijn Pieten weer de Middenbaan op gegaan om met nog meer kinderen op de foto te gaan.

Video’s

Carnisselande


Centrum
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »