Sinterklaas met Zwarte Pieten op de Middenbaan, Centrum Barendrecht

BARENDRECHT – De Sinterklaasintocht op zaterdag 15 november wordt uiteraard weer gevierd in Barendrecht. Zowel in het centrum als in Carnisselande zal de Sint met zijn pieten bij de intocht zijn. Bekijk hier de exacte tijden en alle activiteiten rond de intocht in Barendrecht.

Zwarte Piet

Ondanks de ‘zwarte pieten discussie’ van de afgelopen maanden blijkt uit onderzoek van de NOS dat maar 3% van de intocht organisaties het uiterlijk van Zwarte Piet gaat aanpassen. In Barendrecht blijft Zwarte Piet zoals hij voorgaande jaren al was, zo verklaren de organisatoren van de intochten in Barendrecht aan de NOS.

Centrum Barendrecht: “Zwarte Piet ziet eruit zoals voorgaande jaren. Bruin geschminkt, rode lippen en een pruik. Geen roe en geen oorbellen. Dat is jaren geleden al aangepast.

Carnisse Veste: “Lichtbruin geschminkt met pruik, geen oorringen, geen dikke lippen. Het feest is voor de kinderen, dus dat houden we zo.

Zwart of bruin

Zowel Centrum als Carnisse Veste geven aan dat de Zwarte Piet (licht)bruin geschminkt zal zijn. Tijdens de intocht in 2013 waren zowel in het Centrum als Carnisse Veste de pieten nog zo goed als zwart. Of (en wat) er dus precies gaat veranderen zal op 15 november moeten blijken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »