Brandweer

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] De vrijwilligers van brandweer Barendrecht hebben vandaag (Donderdag 6 november 2014) halsoverkop een verhuizing in gang moeten zetten. De nevenpost aan de Londen zou per 1 december buiten gebruik worden gesteld. De vrijwilligers hadden al een planning gemaakt om in de komende weken de overgang te regelen.

De datum 1 december is ingesteld nadat de vrijwilligers te laat op de hoogte waren gebracht van de deadline op 1 november. Brandweer Barendrecht: “Dit was al veel eerder afgesproken tussen de veiligheidsregio en de gemeente Barendrecht. Alleen waren ze het vergeten tegen ons te vertellen. Kan gebeuren.” De deadline is dus vooruit geschoven naar 1 december waardoor ze genoeg tijd hadden om te verhuizen, zo dacht ze.

“Morgen moeten jullie eruit zijn

De brandweerlieden hebben aangeboden een aantal taken zelf uit te voeren in de komende drie weken: spullen verhuizen, de jeugdbrandweer afdeling verplaatsen en kasten opbouwen in de kazerne aan de 2e Barendrechtseweg. Vervolgens werden de vrijwilligers vanmiddag (Donderdag 6 november 2014) om drie uur telefonisch benaderd door het bestuur:

Morgen moeten jullie eruit zijn. Waar we ook protesteerden het hielp niet. Of het aan regio of gemeente ligt, geen idee maar we moesten eruit. Onze eerste reactie was: zoek het zelf lekker uit. Maar ja, dan ga je nadenken. Dan wordt alles dus ergens in de regio neergesmeten. En hoe moet het dan met de jeugd? Dus toch maar weer wat vrijwilligers gebeld en de belangrijkste spullen gehaald. En in onze post gelegd, waar geen kasten en rekken zijn En die 2 voertuigen? Geen idee waar ze heen gaan. We gaan wel zoeken als de pieper gaat.“.

Update 7 november

De gemeente Barendrecht heeft aangegeven dat ze in augustus een overeenstemming hebben bereikt met de veiligheidsregio (VRR). Vervolgens is er iets misgegaan in de communicatie tussen de VRR en de brandweer Barendrecht. De gemeente Barendrecht staat buiten deze kwestie. De brandweer heeft het bericht inmiddels compleet van Facebook verwijderd en ook de verwijzingen op Twitter zijn verdwenen.

Hulpverlenerswerk

De brandweerlieden geven aan dat ze moe worden van zulk soort acties: “We willen gewoon ons hulpverlenerswerk doen. En jeugd opleiden. Zonder al dat gedoe.

In de post aan de Londen zat de jeugdbrandweer van Barendrecht gevestigd. Daarnaast stond er nog een verbindingswagen en een mobiele mast.

Kopie van het verwijderde Facebook bericht:

De vrijwilligers regelen het wel, die zijn zo loyaal. Het lijkt wel of bestuurders dat echt denken. En het gebeurt weer ook. Wij hebben nog een nevenpost aan de Londen. Daar zit onder andere onze jeugdbrandweer. Maar ook staan er een verbindingswagen en een mobiele mast. 3 weken geleden hoorden wij dat we er 1 november uit moesten. Dit was al veel eerder afgesproken tussen de veiligheidsregio en de gemeente Barendrecht. Alleen waren ze het vergeten tegen ons te vertellen. Kan gebeuren. Wij hebben aangegeven dat er heel wat in onze hoofdkazerne moest gebeuren om die spullen en jeugdleden kwijt te kunnen. Denk aan plaatsen kasten en rekken. We hebben aangeboden die zelf te plaatsen e.d.. 1 december moest dan wel lukken. En zo werd afgesproken. Dachten we. Vanmiddag (Donderdag 6 november 2014) om 1500 ging de telefoon. Morgen (Vrijdag 7 november 2014) moeten jullie eruit zijn. Waar we ook protesteerden het hielp niet. Of het aan regio of gemeente ligt, geen idee maar we moesten eruit. Onze eerste reactie was: zoek het zelf lekker uit. Maar ja, dan ga je nadenken. Dan wordt alles dus ergens in de regio neergesmeten. En hoe moet het dan met de jeugd? Dus toch maar weer wat vrijwilligers gebeld en de belangrijkste spullen gehaald. En in onze post gelegd, waar geen kasten en rekken zijn En die 2 voertuigen? Geen idee waar ze heen gaan. We gaan wel zoeken als de pieper gaat. We schrijven dit niet om te klagen hoor. ( we hebben al scheldend op besturen best lol gehad ) Maar soms worden we hier zo moe van. We willen gewoon ons hulpverlenerswerk doen. En jeugd opleiden. Zonder al dat gedoe.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »