BARENDRECHT – Volgend jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Bevrijdingsdag 2015 kan in Barendrecht een groot feest worden als bewoners, verenigingen, scholen en bedrijven dat samen organiseren. Wilt u bij de organisatie betrokken zijn en meedenken? Kom dan op 13 november naar het gemeentehuis van Barendrecht. Inwoners en vertegenwoordigers van organisaties zijn van harte welkom. Initiatiefnemers Maria Prooi en Rob Bruin: “Er zijn al wat aanmeldingen, maar wij missen nog vertegenwoordigers van jongeren en sport.” De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Bruin: “De komende weken gaan de mensen die het feest willen organiseren een programma opstellen. De organisatoren van het Zomer- en WinterFeest hebben hun medewerking al toegezegd, evenals de gemeente Barendrecht.

Aandacht voor 5 mei

Jaarlijks wordt in Barendrecht op 4 mei veel aandacht besteed aan de herdenking van de gevallenen. Bevrijdingsdag gaat meestal zonder veel feestvertoon voorbij”, vertelt Bruin. “Eens in de 5 jaar hebben veel mensen vrij op 5 mei. Dat is in 2015 weer het geval. Laten wij er in 2015 een mooi feest van maken. Wij zijn benieuwd naar uw ideeën!

Ideeën inbrengen

Prooi: “Enkele ideeën die wij al hebben, zijn een feest rondom het Binnenhof met optredens, dichters en dergelijke. En een zeskamp met veel water. In aanloop naar 5 mei kunnen wij misschien een bezoek aan een concentratiekamp organiseren. Zo’n reis is interessant voor Barendrechters van alle leeftijden. Het zijn maar suggesties, ieders inbreng is van harte welkom.

Aanmelden startbijeenkomst

U kunt zich aanmelden voor de startbijeenkomst via e-mailadres info [@] 5meibarendrecht.nl. Ook bedrijven die een bijdrage willen leveren als sponsor kunnen contact opnemen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »