Middenbaan, Barendrecht

BARENDRECHT – In het centrum van Barendrecht legde burgemeester Jan van Belzen donderdag 30 oktober een tegel met daarop de tweede behaalde KVO-ster. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De tweede ster is behaald door de gezamenlijke inspanningen van winkeliers, politie, brandweer en gemeente. Van Belzen: “Het is een bekroning op het tot nu toe gelopen traject.“

Jeroen van Weijen (voorzitter van de werkgroep KVO) is het van harte met hem eens. “De tweede ster is binnen, maar we houden niet op. We blijven bouwen aan het winkelgebied.” Of zoals hij lachend toevoegde: “De muur van sterren wordt zo hoog, dat geen inbreker er meer langs kan.

Verbeteringen zichtbaar

Afgelopen voorjaar is onder winkeliers een enquête over veiligheid gehouden. De resultaten zijn naast die uit 2011 gelegd. De uitkomst is positief. Het gevoel van onveiligheid is zowel in als rond de winkel met bijna 60% gedaald. Er wordt meer actie ondernomen bij winkeldiefstal en winkeliers ervaren minder overlast door hangjongeren en/of vernielingen. Ook het aantal inbraken nam sterk af. De verbeteringen zijn te danken aan de intensieve samenwerking tussen de partijen. Zij weten elkaar snel te vinden, knelpunten worden snel opgelost en de houding is er één van aanpakken.

Op naar een derde ster

De werkgroep gaat nu aan de slag met het behalen van de derde ster. Van Weijen: “Het doel is uiteraard niet het behalen van sterren, maar het realiseren van een nog beter winkelgebied. Hier blijven alle partijen zich actief voor inzetten. Heeft u tips of opmerkingen? Laat dat gerust aan mij weten.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »