Vrijwilligers krijgen certificaat schuldhulpverlening overhandigd (Gemeentehuis, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Donderdag 6 november 2014) reikte wethouder Lennart van der Linden (Sociale Zaken) certificaten uit aan de 10 vrijwilligers die een tweedaagse training Vrijwilliger Schuldhulpverlening hebben gevolgd. Deze opgeleide vrijwilligers gaan (tijdelijk) mensen ondersteunen die het overzicht van hun financiële situatie en administratie zijn kwijtgeraakt.

Ondersteunen

Tijdens twee lesavonden hebben de vrijwilligers de belangrijkste informatie omtrent schuldhulpverlening aangeleerd gekregen. De komende tijd zullen de vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen uit Barendrecht die hulp hebben aangevraagd bij het oplossen van hun schuld. De vrijwilligers worden de schuldhulpverlener (schuldhulpmaatje) van deze persoon.

Het doel van het project is om mensen met een schuld te ondersteunen, begeleiden en tips te geven om de problemen op te lossen: een steuntje in de rug. Een schuldhulpverlener gaat de geldproblemen niet oplossen, maar zorgt dat degene met schulden dit zelf op een goede manier kan doen. Het is de bedoeling dat ze samen naar oplossingen zoeken, een schuldhulpverlener neemt deze problemen niet over. Door de juiste adviezen ontwikkelen ze samen de weg naar een schuldenvrij resultaat.

Vrijwilligers

Onder de 10 vrijwilligers was wethouders Lennart van der Linden zelf ook één van de ontvangers van het certificaat. Uit de Barendrechtse politiek heeft PvdA fractievoorzitter Reshma Roopram deelgenomen en het certificaat behaald. Het gehele project wordt uitgevoerd door KijkopWelzijn in opdracht van de gemeente Barendrecht. De trainingen werden gegeven door PLANgroep.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »