BARENDRECHT – Volgend jaar is het zeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.  Bevrijdingsdag 2015 kan in Barendrecht een groot feest worden, als bewoners, verenigingen, scholen en bedrijven dat samen organiseren. Daarom probeert Rob Bruin mensen die zich hiervoor willen inzetten, rond de tafel te krijgen. Bruin is zelf onder meer betrokken bij de organisatie van het Zomer– en WinterFeest.

4 en 5 mei

Jaarlijks wordt in Barendrecht op 4 mei veel aandacht besteed aan de herdenking van de gevallenen. De dag erna, Bevrijdingsdag, gaat meestal zonder veel feestvertoon voorbij. Eénmaal in de vijf jaar hebben veel mensen vrij op 5 mei. Dat is volgend jaar weer het geval. “Er zijn enkele suggesties om de Bevrijdingsdag 2015 voor jong en oud feestelijk en zinnig te vieren, maar we zijn benieuwd naar uw ideeën”, zegt Bruin. Zijn suggesties:

  • In de aanloop naar 5 mei een reis organiseren voor Barendrechters (jong en oud) die een keer een concentratiekamp willen bezoeken.
  • Een feest rond het Binnenhof met optredens, dichters, enz
  • Een zeskamp met veel water.

Het zijn suggesties. De komende weken moet er een programma worden opgesteld met de mensen die het feest willen organiseren.

Door Barendrechters

Het feest moet worden opgezet door Barendrechters, waardoor het een breed draagvlak krijgt en succes verzekerd is”, stelt Bruin. De organisatoren van het Zomer- en WinterFeest hebben al hun medewerking toegezegd. Ook de gemeente Barendrecht wil meewerken.

Betrokken Barendrechters

Wie als inwoner van Barendrecht of als vertegenwoordiger van een organisatie betrokken wil worden bij de organisatie van het Bevrijdingsfeest, is van harte uitgenodigd op een startbijeenkomst in het gemeentehuis op 13 november, aanvang 20.00 uur. Laat het even weten als u komt: aanmelden via info@5meibarendrecht.nl. Ook bedrijven die een bijdrage willen leveren als sponsor kunnen contact opnemen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »