Scooterrijder zwaargewond bij aanrijding met auto aan de Kilweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + Aanhouding] De hulpdiensten werden vanavond (Woensdag 23 juli 2014) om vijf voor negen gealarmeerd voor een aanrijding met letsel op de Kilweg/Middelweg in Barendrecht. Ambulances, de traumahelikopter en een aantal politievoertuigen gingen met spoed naar de melding.

Zwaargewond

Ter plaatse bleek er sprake van een aanrijding op de kruising van de Middelweg met de Kilweg. Een scooter is hierbij tijdens het oversteken bij de kruising met stoplichten geschept door een auto. De scooter en bestuurder zijn hierdoor tientallen meters verderop terecht gekomen. Gezien de schade aan de voorruit van de auto is dit een stevige klap geweest. De scooterrijder heeft onder andere letsel opgelopen aan zijn benen, hij is in stabiele toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter is total los, deze lag in vele delen in de berm van de Kilweg.

Grimmige sfeer

Rond het ongeval waren veel mensen aanwezig, waaronder betrokkenen en ooggetuigen. De gemoederen liepen kortstondig hoog op door onderlinge verwijten over wie er door rood reed. Nadat een persoon een sprintje trok en over een heg -richting een andere persoon- sprong is de politie snel tussen beiden gekomen. Na het ingrijpen werden de partijen rustiger en kon de hulpverlening voor de gewonde scooterrijder ongestoord worden voortgezet, de sfeer bleef gespannen.

Of er überhaupt iemand door rood is gereden blijft vooralsnog onbekend. In sommige situaties kunnen stoplichten tegelijkertijd op groen staan. Of dat op deze kruising ook zo was kan nog niet worden uitgesloten.

Traumahelikopter

De traumahelikopter kwam ter plaatse voor het ongeval. De arts heeft het ambulancepersoneel geassisteerd en vertrok om kwart voor tien weer van de plaats van het ongeval. De helikopter landde in het park naast de Kilweg.

Onderzoek

De politie heeft vanavond (Woensdag 23 juli 2014) onderzoek verricht op de Kilweg. Hierdoor zijn de rijbanen vanaf de Middelweg richting de 3e Barendrechtseweg tot aan de Oude Trambaan enige tijd volledig afgesloten geweest. De politie sprak met ooggetuigen en legde alle sporen vast.

Update: Verdachte aangehouden

Na de aanrijding is een verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op vrijwel exact dezelfde locatie heeft maanden geleden al eerder een soortgelijk ongeval plaatsgevonden tussen een bromfiets en auto.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »