Rustige oudjaarsdag voor brandweer in Barendrecht (2014-2015)

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht werd gisteren (Woensdag 31 december 2014) slechts enkele malen opgeroepen voor een melding van een vuurwerk gerelateerde brand. Vorig jaar waren er meer meldingen van kleine brandjes verspreid over de dag.

Zie ook: Foto’s: Vuurwerkschade en vernielingen oudjaarsdag Barendrecht

Heg in brand

Om vijf voor zeven ‘s avonds kwam de eerste melding van een brand in de Mozartstraat. Hier stond een hoge heg in een voortuin korte tijd voor een deel in brand. De bewoners hebben de brand al kunnen blussen voor aankomst van de brandweer. Ze rolden zelf twee tuinslangen uit en pakten emmers water. Om half acht is een klein brandweervoertuig (SIV) vanuit Rotterdam zonder spoed opgeroepen voor een melding buitenbrand aan de Noordersingel.

Brand Vossenburg

Om tien over half één vannacht (Donderdag 1 januari 2015) werden diverse brandweervoertuigen met spoed gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Vossenburg. Hier bleek volgende de brandweer sprake van een kleine brand op het dak van een woning. De situatie was snel onder controle, het zou vermoedelijk om rook van de CV ketel zijn gegaan.

Brandjes

Na de jaarwisseling om 00:00 uur heeft de brandweer van Barendrecht paraat gestaan voor diverse buiten- en containerbranden in Barendrecht en Rotterdam-Zuid en Noord. Zo ging de brandweer na de dakbrand aan de Vossenburg eerst naar een buitenbrand aan de Boeier.

Vuurwerkverbod tot 18:00 uur

De politie hield 30 december een actie tegen onder andere vuurwerkoverlast. Hier kregen 11 personen een bekeuring of HALT verwijzing voor. Ook op oudjaarsdag zelf hebben een aantal personen boetes en HALT verwijzingen opgelegd gekregen. Bewoners uit Barendrecht reageerden zeer verschillend op de vraag of er overdag toch al veel of weinig vuurwerk was te horen. Sommige wijken waren een stuk stiller als voorgaande jaren, terwijl er in andere wijken vrijwel geen verschil was en het vuurwerkverbod tot 18:00 massaal werd genegeerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »