Oudjaarsdag Barendrecht: Kleine brandjes en een aanrijding

BARENDRECHT – [Foto’s] Oudjaarsdag in Barendrecht is relatief rustig verlopen voor de hulpdiensten. Voor zover bekend hebben er zich geen grote incidenten voorgedaan in Barendrecht. De meldingen voor de brandweer van brandjes vielen ook allemaal mee. De hulpdiensten waren, losstaand van de vuurwerk gerelateerde incidenten, ‘s ochtends nog wel druk met een aanrijding tussen een lesauto en vuilniswagen op de Dierensteinweg.

Overzicht meldingen Brandweer

Om half twee ‘s middags kwam de eerste vuurwerk-melding binnen voor de brandweer van Barendrecht. Op een grasveldje aan de Noordersingel lag een kerstboom welke in brand stond.

Om tien voor drie rukte de brandweer met gepaste spoed uit naar de Meerwedesingel. Hier lag in een speeltuintje een stapel vuurwerkafval welke in brand was gezet nadat een aantal personen hier een eigen vuurwerkshowtje bij elkaar hadden geknald. Bij aankomst van de brandweer waren er al bijna geen vlammen meer. De brandweer heeft de resten verspreid en alles natgespoten.

Vervolgens kon de brandweer direct door naar de van der Vormhaven, hier zou een brandje zijn op een vuilcontainer, maar bij aankomst was hier al geen sprake meer van.

Eén minuut na drie uur kwam een melding binnen van een brand in een coniferenhaag. De melding kwam PRIO 2 (‘gepaste spoed’) binnen, maar de brandweer ging met spoed ter plaatse omdat de coniferen tegen een woning (met houten dakpanelen) stond. Het brandje was echter al geblust door de bewoners met emmers water en een tuinslang. De brandweer heeft hier zelf ook nog even goed nageblust.

Om tien voor half acht moest de brandweer opnieuw uitrukken naar de Meerwedesingel (t.h.v. Randmeer/Slotermeer). Hier stond een boom in brand.

Om kwart voor elf ‘s avonds is de brandweer uit Rotterdam nog langs een basisschool aan de Kouwenhoven-Akker geweest in verband met een automatisch alarm. Of dit een loos alarm betrof of dat er daadwerkelijk een brand(je) was is niet bekend. Er hoefde in ieder geval geen tankautospuit van de brandweer ter plaatse te komen.

Tegen de jaarwisseling en gedurende de nacht zijn de meldingen niet meer allemaal bekend gemaakt. De brandweer heeft toen zelf rondgereden en de meldingen doorgekregen via de portofoon. Er zijn onder andere in de Oranjewijk nog enkele buitenbrandjes geblust.

De avond voor oudjaardag werd er nog een brandje aangestoken in een ondergrondse vuilcontainer op de kruising van de Middeldijk met de Strausslaan.

Barendrecht en de regio Rotterdam

Het team Openbare Orde en Veiligheid Barendrecht heeft via Twitter laten weten dat er zich in Barendrecht geen grote incidenten hebben voorgedaan.

Bij de viering van oud en nieuw deden zich in Rotterdam geen grote incidenten voor. Wel waren er veel kleine branden, vernielingen en raakten veel mensen (ernstig) gewond als gevolg van vuurwerk.

Zo’n twintig keer moest de ambulance uitrijden voor vuurwerkslachtoffers, enkelen raakten zeer ernstig gewond. Op de Golda Meirstraat in Spijkenisse raakten een vader en zoon gewond aan het hoofd bij het afsteken van vuurwerk. Op de Binnensingel in Vlaardingen gooide een man een vuurwerkprojectiel in een betonnen vuilcontainer, die vervolgens explodeerde. De man raakte gewond aan hand en been. Op de Koedoodstraat in Rotterdam raakte een 47-jarige Rotterdammer zijn hand kwijt bij het afsteken van een Cobra, een illegaal stuk vuurwerk.

Brandweer bekogeld

Twee maal moest de politie uitrukken om de brandweer te hulp schieten toen zij met vuurwerk werden bekogeld tijdens bluswerkzaamheden. Op de Nieuwe Maasstraat in Schiedam moest de ME in actie komen. Daarbij is één persoon aangehouden. Ook op de Houdringeweg in Rotterdam werd de brandweer bekogeld tijdens bluswerkzaamheden. Na de komst van de ME konden zij alsnog de brand blussen. Hierbij zijn twee aanhoudingen verricht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »