Vuurwerk

BARENDRECHT – Wijkagent Remy Hartog liet vanochtend (Woensdag 31 december 2014) weten dat er gisteren (Dinsdag 30 december 2014) een actie is geweest tegen (vuurwerk)overlast in Barendrecht. In een periode van ruim 10 uur werden in totaal 16 personen betrapt op diverse overtredingen. Hiervan waren er 11 vuurwerk gerelateerd. De actie vond plaats tussen 13:30 en 23:00 uur.

Zie ook: Inbraken, boetes en HALT verwijzingen oudjaarsdag 2014

HALT verwijzingen

Drie personen ontvingen een boete en acht anderen kregen een verwijzing naar bureau HALT voor het afsteken van vuurwerk. Een aantal jongens die vuurwerk afstaken aan de Cantatelaan hebben hiervoor een boete ontvangen.

Er waren ook nog twee meldingen van een containerbrand, waarvan één aan ‘t Vlak. De brandweer heeft hier een plastic container vol gegooid met water.

Daarnaast nam de politie een airsoftwapen in beslag, werden er drie verkeersovertredingen geconstateerd en ontving iemand een boete voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Zie ook: Foto’s: Vuurwerkschade en vernielingen oudjaarsdag Barendrecht

Overlast melden

Vanaf 18:00 uur mag er vandaag (Woensdag 31 december 2014) vuurwerk worden afgestoken tot 1 januari 2015 2:00 uur. Overlast melden kan bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft eerder aangegeven dat meldingen leidend zullen zijn voor waar actief zal worden gesurveilleerd.

« | »