Tientallen kratten met post aangetroffen op parkeerplaats Vrijenburgweg Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Op een parkeerplaats langs de Vrijenburgweg heeft de politie vanochtend (Woensdag 30 juli 2014) tientallen kratten met post aangetroffen. Zo’n 40 geel gekleurde dozen stonden op de parkeerplaats van de geluidswal A15 naast de Vrijenburgweg.

De politie onderzoekt van wie de postpakketten zijn. Vooralsnog is het niet duidelijk waarom de post daar is achtergelaten en voor wie de poststukken waren bedoeld.

Update 11:40

Uit een andere foto (zie hieronder) blijkt dat op de dozen ‘Deutsche Post AG’ staat (DHL). Het lijkt erop dat in een groot aantal van de dozen tijdschriften zitten, al is er her en der ook briefpapier te zien.

De politie is momenteel nog bezig om te traceren hoe de post op de parkeerplaats terecht is gekomen.

Update 12:35

Wijkagent C vd Merbel laat zojuist via Twitter weten dat de aangetroffen post al 10 jaar oud is. De postbezorger, DHL, gaat verder uitzoeken van wie de poststukken zijn.

Update 22:30

Het lijkt volgens DHL misgegaan te zijn bij de verspreiding van de post door postbodes van Selekt Mail, dat al jaren niet meer bestaat. Op de poststukken zijn stickers van dat bedrijf geplakt.

De kratten werden (vandaag) tijdelijk opgeslagen bij de gemeentewerf van Barendrecht en daarna opgehaald door een DHL-vestiging in Rotterdam. DHL laat weten uit te zoeken waar het precies is misgegaan met de partij post. Het bedrijf zegt dat het nog onduidelijk is of de post alsnog naar de geadresseerden wordt verzonden.

Update 31 juli, 19:20

De kratten blijken van het postbedrijf Selekt Mail, dat al jaren niet meer bestaat. De huidige eigenaar DHL zegt dat het zich wel verantwoordelijk voelt voor de poststukken en gaat kijken of ze alsnog bezorgd kunnen worden. Het grootste deel van de post is reclame. Die post wordt niet alsnog bezorgd. De poststukken worden nu bewaard door de gemeente Barendrecht.

Foto’s

 



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »