File door ongeval met vier auto's op de A29 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zondag 5 oktober 2014) om half twee heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de A29 bij Barendrecht. In ieder geval vier auto’s raakten betrokken bij het ongeval. Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse.

Bandensporen

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. Gezien de bandensporen op het wegdek lijkt in ieder geval één auto bijna 180 graden te zijn gedraaid tijdens het ongeval. Rijkswaterstaat en politie hebben voor de afhandeling van het ongeval vier rijstroken moeten afsluiten. Doordat er hierdoor maar één rijstrook beschikbaar bleef voor het verkeer ontstond er een 3km lange file vanaf Heinenoord richting Rotterdam (Vaanplein).

Over de toestand van de gewonden is momenteel niets bekend. Een aantal geschrokken inzittenden zijn opgevangen door het bergingsbedrijf.

Wegdek reinigen

Twee bergingsvoertuigen zijn de auto’s komen ophalen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het wegdek gereinigd. Tijdens deze werkzaamheden waren er inmiddels weer twee rijstroken open. Om drie uur werd de hele snelweg A29 richting Rotterdam weer vrijgegeven voor al het verkeer. De file loste hierna snel op.

Zie ook: Groot ongeluk veroorzaakt lange file op de A29 bij Barendrecht – (of alle A29 berichten)
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »