Brand in motor van shovel op afrit A29 Kilweg, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer uit Rotterdam is vanochtend (Vrijdag 18 april 2014) om kwart voor negen met spoed gealarmeerd voor een voertuigbrand op de A29 bij Barendrecht. Een klein brandweervoertuig (SIV) en een tankautospuit kwamen met spoed naar het incident.

Op de gemelde locatie van de 112 melding werd geen voertuigbrand aangetroffen. Het voertuig was doorgereden naar de afrit A29 bij de Kilweg. Hier stond een oplegger met daarop een shovel. Ergens in het motorcompartiment van de shovel is door onbekende oorzaak brand ontstaan. De cabine van de machine was gevuld met rook. De machine stond echter enkel achterop de oplegger en was op dat moment niet in gebruik.

De brandweer heeft het voertuig geblust en controles uitgevoerd met een warmtebeeldcamera. De gehele afrit van de A29 naar Carnisselande was hierdoor ongeveer kwartier afgesloten (9:00-9:15), dit resulteerde in een file op de A29 bij Barendrecht.

Een berger kwam ter plaatse, net als de politie en Rijkswaterstaat, maar deze waren geen van allen meer nodig omdat de brand inmiddels was geblust en de grondverzetmachine al achterop een oplegger stond. De vrachtwagen is zelfstandig doorgereden waarna de afrit weer vrij is gegeven. Het heeft nog enige tijd geduurd voordat de file weer volledig was opgelost.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »