Gespot! Vliegtuig Nederlands elftal boven Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Nadat Nederland gisteravond (Zaterdag 12 juli 2014) 3e is geworden op het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië vlogen ze vandaag (Zondag 13 juli 2014) alweer naar Nederland. Het vliegtuig zette rond vijf uur de landing in op Rotterdam Airport, maar niet voordat ze werden gespot boven Barendrecht! Nederland won in de troostfinale met 0-3 van gastland Brazilië.

Zwaaien!

Toen eenmaal duidelijk werd dat het vliegtuig over Barendrecht zou vliegen was bijna iedereen ineens een vliegtuigspotter. Ondanks de bewolking was het vliegtuig goed te zien en te horen. Bij het passeren van Barendrecht vloog het vliegtuig op zo’n 700 meter hoogte. Ze vlogen bijna parallel aan de A29 om vervolgens af te buigen naar het oosten.

Voor Barendrechters die het vliegtuig vanuit Carnisselande zagen: zij hebben een Rolling Stones logo kunnen zien op de rechter zijde van het vliegtuig. Dit komt omdat het vliegtuig van de Rolling Stones is en door de KNVB is gehuurd om de Oranje spelers naar Nederland te vliegen.

Landing

Bij de landing op Rotterdam The Hague Airport (‘Zestienhoven’) zijn de spelers en staf onthaald met een waterboog welke werd gevormd door twee blusvoertuigen. Vanaf het vliegveld zijn ze, na de honderden aanwezige fans te hebben begroet, met de bus naar een hotel in Noordwijk gereden om hier onderling afscheid van elkaar te nemen.

Finale WK

Vanavond om 21:00 uur (Nederlandse tijd) speelt Argentinië tegen Duitsland in de finale van het WK.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »