Auto klapt in vangrail en vliegt in brand op afrit A29 Barendrecht/Carnisselande

BARENDRECHT – [Foto’s] Om tien voor half acht vanavond (Woensdag 9 juli 2014) is een auto in brand gevlogen op de afrit van de A29. Brandweervoertuigen uit Rotterdam en Barendrecht kwamen met spoed ter plaatse.

Ter plaatse stond een auto in brand op de afrit. De auto is de afrit opgereden en is op het rechte stuk richting de Kilweg tegen de vangrail gebotst. Vervolgens is het motorcompartiment van de auto in brand gevlogen. De drie inzittenden hebben het voertuig zelfstandig kunnen verlaten. Een ambulance is met spoed ter plaatse gevraagd om een van de mannen te controleren, hij was behoorlijk aangeslagen door het incident.

Brandweer

De eerste brandweerauto die ter plaatse kwam, de SIV uit Rotterdam, heeft de brand geblust. Brandweer Barendrecht kwam kort hierop ook aan en heeft hierbij geassisteerd. Onder andere het wegdek moest nog worden gereinigd en losgelaten auto-onderdelen moesten van het wegdek worden gehaald.

Afrit afgesloten

Politie en Rijkswaterstaat waren eveneens ter plaatse. De afrit is gedurende de afhandeling van het ongeval volledig afgesloten geweest. Een berger heeft rond acht uur het voertuig weggehaald waardoor de weg kon worden vrijgegeven. De file liep op een bepaald moment op tot aan het Vaanplein (A15).

Update 21:00

Het bergingsbedrijf die de auto heeft weggehaald na dit ongeval maakt zojuist via Twitter melding van opnieuw een ongeluk op de afrit van de A29 bij Barendrecht. Momenteel onbekend wat er precies aan de hand is.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »