Klasgenoten helpen medeleerling door schenking elektrische fiets (Calvijn Groene Hart, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Leerlingen van mavo 3 van het Calvijn Groene Hart zijn enkele weken geleden een actie gestart om een medeleerling te helpen. Deze klasgenote heeft een ziekte waardoor ze veel pijn heeft bij het naar school fietsen.

Actie

Klasgenoten hebben zelf en via docenten van de school geld ingezameld. Via een WhatsApp groep werd de hoeveelheid leerlingen die hun steentje bijdroegen steeds groter. De klasgenote, Vera, mocht hier uiteraard nog niets over weten.

Met het ingezamelde geld hebben de klasgenoten een elektrische fiets kunnen kopen voor Vera. Dankzij deze elektrische fiets zal het fietsen minder pijn doen en kunnen de klasgenoten samen naar school blijven fietsen: wel zo gezellig en sociaal!

Dankzij de inzet van leerlingen, docenten de school en fietsenwinkel Peter Terlouw is er met het opgehaalde bedrag een mooie elektrische fiets bij elkaar gespaard.

Verrassing!

Vanochtend hebben de leerlingen en docenten de fiets aan Vera overhandigd: een emotionele verrassing voor zowel haarzelf en haar moeder. Tientallen kinderen en docenten waren aanwezig bij het moment. Zij hebben er met zijn allen voor gezorgd dat het benodigde geld is ingezameld.

Om het allemaal nog net iets makkelijker te maken mag ze voortaan ook haar fiets in de docentenfietsenstalling plaatsen. Na afloop namen de scholieren voor enkele weken afscheid van elkaar: vandaag (Donderdag 17 juli 2014) haalden zij, vlak voordat de zomervakantie begon, hun rapport op.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »