Winkelcentrum Carnisse Veste, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht en Syntrus Achmea pakken de leegstand in Carnisse Veste aan. Wethouder Dirk Vermaat (economie) heeft een gesprek gehad met eigenaar Syntrus Achmea en beheerder WPM Winkelcentrummanagement over de leegstand van winkels in winkelcentrum Carnisse Veste. De gemeente is bezorgd over de leegstand van de winkels.

Syntrus Achmea en WPM Winkelmanagement hebben de wethouder in het gesprek op de hoogte gebracht van de acties die reeds zijn ondernomen om de leegstand tegen te gaan.

Positief gestemd

Wethouder Vermaat zegt over het gesprek: “Al langere tijd staan diverse winkelpanden leeg in winkelcentrum Carnisse Veste. Dit maakt het voor mensen niet aantrekkelijk om het winkelcentrum te bezoeken. De zittende winkeliers hebben hier last van. Zo zit je in een neergaande spiraal. Voor je het weet sluiten er meer winkels.” Hij vervolgt: ”Na het gesprek met de eigenaar en de beheerder ben ik positief gestemd. De uitwerking van de structurele plannen kosten tijd, maar het ziet er goed uit.”

Vertrouwen in oplossing

“Ik ben blij met de constructieve houding van de partners. Ik heb er alle vertrouwen in dat er op korte termijn een structurele oplossing komt om van Carnisse Veste weer een bruisend winkelcentrum en gezellige ontmoetingsplek te maken”, zo besluit Vermaat.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »