BarendrechtNU Jaaroverzicht 2015: Juli - December

BARENDRECHT – Het afgelopen jaar werden er vele artikels op BarendrechtNU gepubliceerd. In onderstaand jaaroverzicht vind je de meest opvallende, opmerkelijke en meest gelezen artikels terug van juli tot en met december 2015. Het eerste deel (januari – juni) is hier te lezen.

Juli (archief)


Op 4 juli vond de jaarlijkse Truckrun weer plaats. Een optocht van tientallen vrachtwagens waarbij kinderen en jongeren met een handicap mogen meerijden. Het was een bloedhete, maar supercoole dag!

Eveneens op 4 juli vond er een aanrijding plaats waarbij een politieauto was betrokken. De politie was met spoed onderweg naar een inbraak alarm, maar raakte op het kruispunt Sweelincklaan / Voordijk een auto. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Op dinsdag 7 juli werd de burgemeester van Barendrecht, Jan van Belzen, in het zonnetje gezet tijdens de opening van de gemeenteraadsvergadering.  Van Belzen was op dat moment 10 jaar burgemeester van Barendrecht.

Op 8 en 16 juli was de Albert Heijn in de Carnisse Veste in korte tijd twee keer slachtoffer van een inbraak. De inbrekers hadden het voorzien op de sigarettenvoorraad van de supermarkt.

Zaterdagmiddag 11 juli kwamen inzittenden van een voertuig met de schrik vrij toen deze in het water terecht kwam. De auto rolde na een aanrijding aan de Middelweg over de kop richting de sloot, maar kwam daar  -als geluk bij een ongeluk- zo terecht dat de inzittenden er zelf uit konden klimmen.

Zondag 12 juli werd een 19-jarige Rotterdammer opgepakt nadat de politie ‘s nachts 4 inbraakmeldingen in Barendrecht had ontvangen. De man, die net vrij was uit de gevangenis, trok een mes toen hij probeerde in te breken bij een woning in de Mahlerstraat. De politie heeft de man kunnen aanhouden.

Woensdag15 juli werd de Zuidpolder officieel geopend. Tijdens de regenachtige middag gooide kinderen als officiele openingshandeling ‘bloembommen’ op een eilandje.

Op zaterdag 15 juli  stormde het zo hard (code rood) dat een boom aan de Biezen werd ontworteld. De boom viel rakelings langs een rijtje woningen, maar richtte aan de gevel en in de tuinen nog aanzienlijke schade aan.

Augustus (archief)


Donderdag 6 augustus startte de politie een grote zoektocht naar de eigenaar van een kinderfietsje dat was achtergelaten nabij een sloot. De sloot en omgeving werd afgezocht omdat voor het ergste werd gevreesd. Later bleek echter dat de fiets was achtergelaten door een gezin om later te worden opgehaald. Het kindje zou te moe zijn geweest om verder te kunnen fietsen.

In de nacht van 16 op 17 augustus vond er een wilde achtervolging plaats in de wijk Lagewei. Nadat een automobilist in Rotterdam geen gehoor gaf aan een stopteken van de politie werd de achtervolging ingezet. De auto van de verdachte werd uiteindelijk geramd en klemgereden in de wijk Lagewei.

Maandag 24 augustus rukte de brandweer met spoed uit voor een mogelijke brand in een woning aan de Sandelhout. In de woning ging het brandalarm af. Nadat de deur was geforceerd bleek er een hennepkwekerij in de woning te zijn.

September (archief)


Zaterdag 12 september werd het Clara Kinderbos, aan de rand van Barendrecht, heropend. Na de aankondiging jaren geleden van de komst van de blauwe verbinding ging het park er op achteruit. Gelukkig zorgde diezelfde blauwe verbinding na een aantal jaar voor het vernieuwde Clara Kinderbos.

Eveneens op 12 september vond er een mishandeling plaats aan de Fuikkant. Een man zou een andere man met een voorwerp op zijn hoofd hebben geslagen. De verdachte sloeg op de vlucht waarna de politie een grote zoekactie opstartte. De politiehelikopter vloog lange tijd boven de wijk Waterkant. De verdachte werd uiteindelijk gevonden en afgevoerd naar het politiebureau.

Halverwege september werd duidelijk dat een man uit Barendrecht een belangrijke rol heeft gespeeld in een grote cybercrime zaak. Er werd 6,5 jaar cel geëist tegen de man, hij werd in oktober veroordeeld tot een celstraf van bijna 3 jaar.

Op vrijdag 18 september moest een minderjarige op het Doormanplein worden afgevoerd naar het ziekenhuis na een alcoholvergiftiging. Voor de Bewonersvereniging Oude Dorpskern kwam dit incident niet als een verassing, de overlast speelde al langere tijd in de Oude Dorpskern.

Eind september liep de discussie rond het onderwerp vluchtelingenopvang zo hoog op dat iemand in ieder geval één nep brief namens de gemeente Barendrecht bij iemand in de brievenbus had gedaan. In de brief stond dat er zogenaamd verplicht vluchtelingen moesten worden opgevangen in de betreffende woning. Het incident bleef voor zover bekend beperkt tot één nepbrief, maar was toen al landelijk nieuws.

Zaterdag 26 september was een bijzonder moment voor Remco Borsboom (23) en Elise van Dam (21) uit Barendrecht. Remco had een verrassing voorbereid op het gemeentehuisplein: hier vroeg hij na een verrassingsact Elise ten huwelijk. Ze zei JA.

Oktober (archief)


Op 12 oktober trof een berger van bergingsbedrijf A. Barendregt een fietser aan op de snelweg A29. De buitenlandse man bleek door zijn navigatie de snelweg op te zijn gestuurd met zijn fiets… hij was onderweg naar IKEA.

Dinsdag 13 oktober vond er een ernstig ongeval plaats op de Henry Dunantlaan ter hoogte van het skatepark. Twee auto’s botsten frontaal op elkaar en één van de bestuurders kwam bekneld te zitten.

Op 14 oktober gingen spelers van VOB Rotterdam tijdens een wedstrijd van Barendrecht 17 met elkaar op de vuist. Volgens de politie is er over en weer geweld gebruikt. Een speler van BVV liep een hersenschudding op.

Halverwege oktober kwamen ook de langverwachte oranje plastic inzamelbakken terug op 3 locaties in Barendrecht. Betrokken bewoners hadden hier al langer op aangedrongen bij de wethouder nadat de bakken waren weggehaald.

Dinsdagavond 20 oktober werd een jongen van 14 jaar door een groep jongeren beroofd aan de Meerwedesingel. Het slachtoffer werd op het bruggetje bij de Meerwedesingel geschopt en geslagen en vervolgens gedwongen om zijn iPod en telefoon af te geven. De politie kon voor zover bekend geen verdachten aanhouden.

Op zaterdag 24 oktober vond er opnieuw een beroving plaats door een groep van 8 tot 10 jongeren. De groep deed een poging om een paar kinderen te beroven, maar ze wisten hulp in te schakelen waarna de groep op de vlucht sloeg. Ook nu zijn voor zover bekend geen verdachten aangehouden.

Een 17-jarige vrachtwagenchauffeur liep vrijdagmiddag 23 oktober tegen de lamp toen agenten van de Verkeerspolitie hem al bellend bij de groenteveiling in Barendrecht zagen rijden. De jongen kreeg proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en bellen achter het stuur.

Zondagnacht 25 oktober ging een man volledig door het lint aan de Iepenwede. De man vernielde zijn eigen voordeur om vervolgens met een honkbalknuppel een aantal auto’s in de straat te vernielen.

November (archief)

Op dinsdag 3 november vond een opmerkelijke diefstal plaats bij BVV Barendrecht. De telefoon van trainer Adrie Poldervaart werd uit de kleedkamer gestolen. De club publiceerde bewakingsbeelden waarna de dief zichzelf heeft gemeld.


November was ook een maand waarin veel auto-inbraken plaatsvonden in Barendrecht. Over een periode van twee weken waren vooral auto’s van het merk Mercedes het doelwit van inbraak.

Op zaterdag 14 november speelde korfbalvereniging Vitesse haar eerste wedstrijd in het LOC. Aan het schoolgebouw zit een sporthal (De Bongerdhal) waarin de vereniging voortaan haar zaalwedstrijden speelt.

Op dinsdag 17 november besloot de gemeenteraad om niet meer mee te betalen aan de financiële tekorten bij ToBe. De kwestie is inmiddels voor de rechter gekomen en de gemeente Barendrecht werd veroordeeld tot betaling van ruim 50 duizend euro. De gemeente is in hoger beroep gegaan.

December (archief)


Dinsdag 1 december presenteerde de Fietscrossclub Barendrecht haar plannen (wensen) voor een nieuwe crossbaan in Barendrecht. De huidige baan is verouderd en niet meer geschikt voor wedstrijden. De wens is om een nieuwe baan op sportpark de Doorbraak (bij de Hockeyclub) aan te leggen.

Op maandag 7 december werd Het Kruispunt plots ‘ingepakt’ in netten. Er bleek sprake van een acuut veiligheidsrisico: de zwart/witte panelen zouden los kunnen laten en naar beneden vallen. De netten zijn tijdelijk totdat medio 2016 een definitieve oplossing gereed zal zijn.

Flink wat onrust op vrijdag 11 december: Een aantal helikopters van Defensie vlogen enige tijd boven Barendrecht. Gelukkig bleek het slechts om een oefening te gaan voor een luchtdefilé in Rotterdam.

Halverwege december is de gemeenteraad ingestemd met plannen voor een nieuw centrum van Barendrecht. Het gaat concreet om een beeldkwaliteitsplan: een document waarin o.a. stijl en sfeer staan omschreven met schetsen en sfeerimpressies hoe het centrum verder zou kunnen worden ontwikkeld.

In de nacht van zondag 20 december werden bewoners van een woning aan de Gebroken Meeldijk getroffen door een woningbrand. De brandweer rukte met spoed uit en was ruim een uur bezig om de brand meester te worden. De bewoners konden het huis op tijd verlaten.

Op woensdag 30 december werd een vermist hondje teruggevonden. Het hondje was weggerend van zijn baasje nadat hij schrok van vuurwerk bij de Oude Maas. De volgende ochtend werd de hond teruggevonden aan de 3e Barendrechtseweg… ter hoogte van de vuurwerkwinkel.

Op donderdag 31 december wenst BarendrechtNU alle bezoekers een hele fijne jaarwisseling toe!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »