Drie oranje containers terug voor plastic afval inzameling (Foto: Container op het Muziekplein)

BARENDRECHT – Sinds het begin van deze week staan er weer oranje containers voor plastic afval en drankenkartons bij de Rietgors, het Onderlangs (bij Albert Heijn) en op het Muziekplein (bij Dirk). Dit is een van de afspraken die eerder zijn gemaakt tijdens een bewonersavond over afvalinzameling. De containers zijn inmiddels geplaatst, maar behalve aan de oranje kleur zijn ze (nog) niet herkenbaar als zijnde inzamelcontainers voor (alleen) plastic.

Aangezien de inzameling van plastic via de oranje containers in de milieuparkjes eerder niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, heeft de gemeente deze voor de zomer uit de wijken verwijderd. Veel bewoners hebben naar aanleiding daarvan de wethouder benaderd. In juli en september zijn er vervolgens bewonersavonden gehouden. De aanwezigen hadden veel reacties, ideeën en suggesties waarmee het afvalinzamelingssysteem kan worden verbeterd.

Oranje containers terug

Een van die suggesties is het terug plaatsen van drie containers voor plastic afval en drankenkartons. Het gebruik hiervan zal de gemeente gaan monitoren. De proef duurt in principe tot maart 2016. Als eerder blijkt dat er weinig gebruik van wordt gemaakt zullen ze ook eerder weer worden weggehaald. De containers zullen in eerste instantie naar verwachting 3 keer per week worden geleegd.

Afval scheiden

We doen het in Barendrecht slecht met het scheiden van afval. Vandaar dat het beleid op het gebied van afvalinzameling eerder dit jaar is gewijzigd. In maart dit jaar is er gestart met Afval loont. U kunt sindsdien op de 3 locaties van Afval loont uw gescheiden afval in ruil voor een vergoeding inleveren, waaronder uw plastic en drankenkartons.

Twee van de filialen zijn sinds kort op vrijdag tot 19.00 uur open, namelijk die op de kruising van de Hudighaven en de Van der Vormhaven en het filiaal in de voormalige brandweerkazerne (Maas- straat 30).

Foto: Afvalcontainer voor plastic inzameling op de locatie MuziekpleinBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »