Officiële opening Afval loont: Geld verdienen met afval inleveren in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanaf vanochtend (Zaterdag 7 maart 2015) tien uur konden de eerste mensen hun gescheiden afval komen aanbieden bij de twee filialen van Afval loont. De officiële opening vond vanochtend (Zaterdag 7 maart 2015) om tien uur plaats bij de vestiging aan de Maasstraat, het Afval loont filiaal is hier gevestigd in de oude brandweerkazerne.

Op deze eerste dag werd er in totaal 2.854 kilo aan gescheiden afval ingeleverd.

Eerste €0,34 voor BVV Barendrecht

Wethouder Dirk Vermaat was aanwezig bij de officiële opening en opende het filiaal door zijn eigen afval in te leveren. Hij was echter niet de eerste, nog voor het eind van de openingspresentatie waren al meerdere mensen hem voor geweest.

De tassen met papier en plastic van de wethouder leverde €0,34 op, hij heeft deze via het Afval loont systeem aan BVV Barendrecht geschonken. Barendrechtse verenigingen kunnen zich aanmelden om de opbrengst van ingeleverd afval te ontvangen. Uiteraard kun je het ook op je eigen rekening(en) laten storten.

Doel: 7.000 spaarders

Afval loont initiatiefnemer Jørgen van Rijn heeft tijdens zijn openingspresentatie bekend gemaakt de komende 1 á 2 jaar maar liefst 7.000 aanmeldingen te willen hebben voor Afval loont in Barendrecht. Met dit aantal wil de initiatiefnemer zorgen dat er meer afval gescheiden gaat worden en dat de hoeveelheid zwerfafval afneemt. Er is inmiddels een nulmeting gedaan en Afval loont gaat ook blijven meten of de hoeveelheid zwerfafval inderdaad afneemt.

Barendrechtse samenleving

Om tot dit aantal aanmeldingen te komen zegt Jørgen met Afval loont onderdeel te willen worden van de Barendrechtse samenleving. Er is de afgelopen tijd twee keer reclame gemaakt voor Afval loont op en bij de Middenbaan, tijdens deze dagen zijn er zo’n 200 nieuwe aanmeldingen bijgekomen. Het totale aantal ligt nu rond de 500.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »