Tentoonstelling over Jodenvervolging geopend bij Historische Vereniging Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De rondreizende tentoonstelling ‘Met de moed der hoop‘ werd gisterochtend (Zaterdag 7 maart 2015) officieel geopend bij de Historische Vereniging Barendrecht aan de Dorpsstraat.

Opdat wij niet vergeten

Wethouder Dirk Vermaat opende de tentoonstelling over Jodenvervolging door de onthulling van een informatiebord. Hij benadrukte in zijn openingspresentatie het belang van de tentoonstelling voor met name jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar: “Opdat wij niet vergeten“. De tentoonstelling zorgt dat de herinnering van de geschiedenis van de mensheid blijft bestaan, zodat dit nooit meer mag gebeuren.

De tentoonstelling omvat diverse grote presentatiedoeken die zijn opgesteld in het gebouw van de Historische Vereniging en een film die in een aparte ruimte wordt afgespeeld.

Bezoeken

De expositie is te bezichtigen van 7 maart t/m 18 april en is iedere zaterdag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Bezoeken buiten de openingstijden en voor scholen of groepen alleen op afspraak. De toegang is gratis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »