Politie start zoektocht na aantreffen kinderfiets naast sloot Kilpad in Barendrecht

BARENDRECHT – De politie is vanavond (Donderdag 6 augustus 2015) een zoekactie gestart nadat er een kinderfiets onbeheerd werd aangetroffen op het fietspad tussen het Kilpad (Kilweg) en de Achterzeedijk ter hoogte van de Thermen. Het betreft het lange stuk fietspad dwars door het weiland.

Diepe sloot

Politieagenten, handhavers, een speurhond en een eenheid van de Zeehavenpolitie hebben in de naastgelegen diepe sloot en het omliggende gebied gezocht naar een mogelijk vermist kind. Er is geen kind aangetroffen. De politie wil echter wel graag weten van wie de fiets is en roept de eigenaar op zich te melden bij de politie van Barendrecht via het telefoonnummer 0900-8844.

Update 7 augustus

Gisteravond liet de politie weten nog geen informatie over het fietsje te hebben ontvangen. Een BarendrechtNU lezer reageerde wel op de oproep: hij zou hebben gezien dat een gezin met 4 kinderen de fiets heeft achtergelaten. Eén van de kinderen kon niet meer verder fietsen waarna de fiets is achtergelaten om later te worden opgehaald. Voor zover bekend heeft dit gezin zich nog niet gemeld bij de politie.

Update 9 augustus

De politie heeft inmiddels met één getuige gesproken: het zou inderdaad gaan om een gezin die de fiets heeft achtergelaten. De politie wil echter nog steeds graag in contact komen met de eigenaar van het fietsje. Tot die tijd staat de kinderfiets nog op het politiebureau.

« | »