Gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – [Update] In Barendrecht is een nepbrief verspreid. In de brief, die afkomstig lijkt te zijn van de gemeente Barendrecht, staat vermeld dat het COA en de gemeente samen besloten zouden hebben dat asielzoekers verplicht opgevangen moeten worden bij mensen thuis. De gemeente Barendrecht wil benadrukken dat deze brief niet afkomstig is van de gemeente.

Vooralsnog lijkt de brief beperkt te zijn verspreid. Na een oproep heeft nog niemand aangegeven de brief ook te hebben ontvangen (12:40). De politie heeft om 15:00 uur laten weten dat slechts 1 inwoner zich tot op heden heeft gemeld na bezorging van de brief.

Waarschuwing

Het zou kunnen zijn dat er mensen aan de deur komen die zeggen dat ze namens de gemeente of het COA uw woning komen inspecteren. Laat deze mensen niet binnen, onthoud hoe de personen eruit zien en bel meteen de politie via 0900 8844.

Update 29 sept

Gisteravond (28 sept) is er volgens de politie bij in ieder geval één woning aangebeld naar aanleiding van de nepbrief over vluchtelingen opvang. De politie stelt dat deze persoon heeft aangebeld en vervolgens foto’s heeft laten zien op een tablet. De politie spreekt van een babbeltruc en roept op om direct 112 te bellen als deze situatie zich bij u voor doet.

Het college heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Er is tot op heden één melding bekend dat de nepbrief is bezorgd in de wijk Centrum Noord.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »