Officiële opening van vernieuwde Clara Kinderbos in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 12 september 2015) werd het Clara Kinderbos officieel heropend met o.a. nieuwe speeltoestellen. Na de aankondiging jaren geleden van de komst van de blauwe verbinding ging het park er op achteruit. Gelukkig zorgde diezelfde blauwe verbinding na een aantal jaar voor het vernieuwde Clara Kinderbos.

De watergang (blauwe verbinding) kwam niet meer dwars door het park, waardoor de stichting in eerste instantie af zag van investeringen in speeltoestellen, maar loopt er nu omheen. Het Clara Kinderbos en de blauwe verbinding zijn daardoor nu letterlijk en figuurlijk een natuurlijke verrijking voor elkaar.

Officiële opening

De founding father van het bos, kinderarts Rob Pereira (zelf jarenlang werkzaam in het Clara Ziekenhuis) was zelf uiteraard aanwezig bij de heropening van het bos. Burgemeester van Belzen verrichte vanmiddag (Zaterdag 12 september 2015) om half twee de officiele opening.

Clara Kinderbos

Een goed gevuld Clara Kinderbos, dat gaat zeker nog komen, daar is stichtingsvoorzitter Aad van Booij van overtuigd: “Die kinderen, als ze vandaag (Zaterdag 12 september 2015) niet komen, dan komen ze morgen (Zondag 13 september 2015) wel (…) Eén ding is zeker: Het Clarabos wordt de plek waar kinderen naartoe gaan komen. Daar ben ik absoluut van overtuigd.” Tot vijf uur ‘s middags waren er activiteiten georganiseerd waardoor de toeloop van kinderen in de loop van de dag al toe nam.

In het bos zijn onder andere speelvelden, speeltoestellen, een klein strandje en een waterpad. Dankzij de omgeving kun je er ook een wandeling door de natuur maken. Tijdens de opening werd er ook direct gebruik gemaakt van deze mogelijkheden. Zo konden kinderen met een ecoloog de natuur gaan ontdekken, werden er street/breakdance workshops gegeven en was schaapherder Martin Oosthoek aanwezig om demonstraties schapen drijven te geven.

“Prachtig vernieuwd Clara Kinderbos”

Voorzitter Aad de Booij  van de Stichting Clara Kinderbos sprak tijdens de opening over hoe het bos de afgelopen jaren achteruit ging: “Het onderhoud bleef liggen, de speeltoestellen verdwenen, de aantrekkelijkheid werd minder. Het was niet meer een plek waar je met plezier naar toe ging als ouders met kinderen.

Hij vervolgde: “Het is uiteindelijk een geschenk uit de hemel geweest, want dankzij die blauwe verbinding hebben we nu een prachtig vernieuwd Clara Kinderbos waar ontzettend veel aan gedaan is. (…) Om te spelen, om te bewegen, om de natuur te ontdekken.

Groen

Burgmeester van Belzen over het vernieuwde bos: “Dat we dit soort groen hebben, dat is uitstekend, niet alleen voor de volwassenen, maar zeker ook voor de kinderen. (…) Samen maken we er een succes van, want dat kan alleen maar als u dit gebied gaat gebruiken.

Het kinderbos ligt in de meest noordwestelijke hoek van Barendrecht: ter hoogte van Smitshoek, ten noorden van de A15. Vanaf Smitshoek kan er via de Heulweg onder de A15 door worden gefietst (geen autoweg) en dan kom je direct in het Clara Kinderbos uit. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld via Vrijenburg te rijden.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »