Zwaar ongeval Henry Dunantlaan: Auto's botsen frontaal op elkaar

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] De hulpdiensten zijn vanmiddag (Dinsdag 13 oktober 2015) om half zes uitgerukt voor een zwaar ongeval op de Henry Dunantlaan. Meerdere brandweerwagens, politie en ambulances kwamen ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd met spoed gealarmeerd en zette even later de landing in langs de Henry Dunantlaan.

Een auto uit de richting van de 1e Barendrechtseweg kwam te krap door de bocht waardoor deze op zijn tegenligger botste. Volgens een ooggetuige konden enkele andere auto’s nog net op tijd uitwijken. Het ongeval tussen de twee personenauto’s vond plaats op de Henry Dunantlaan ter hoogte van het skatepark.

Uit auto geknipt

De bestuurder van de rode auto zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft hem uit zijn auto geknipt door de deur om te buigen. Hij is later onder begeleiding van de politie met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto is eerder al overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer spreekt over twee zwaargewonden. Een ooggetuige liet weten dat de niet-beknelde bestuurder verward was na het ongeval en enige verwondingen had, maar niet zwaargewond was.

Dierenambulance

In de rode auto zat tevens een hond, deze is door de politie voorzichtig uit de auto gehaald. De hond was eventjes erg schuw, maar medewerkers van de dierenambulance hebben de hond goed kunnen opvangen. Het dier leek verder in orde. De Henry Dunantlaan is nog tot in de avond (om 22:00 nog steeds) afgesloten geweest vanwege het politie onderzoek. Autoverkeer moet omrijden waardoor opstoppingen ontstonden in de Dorpsstraat (bij de bussluis) en op de kruising bij de Boerhaavelaan / Hoefslag.

Update

Voorafgaand aan de botsing ontving de politie diverse meldingen over een auto die slingerend op de A15 en A16 reed. Er wordt onderzocht of dit één van de auto’s van deze aanrijding is.

De politie bevestigt dat één bestuurder zwaar gewond is geraakt en met een spoedtransport is overgebracht naar het EMC. De andere bestuurder was goed aanspreekbaar en is met beperkt letsel overgebracht naar het Ikazia.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »